Yaşlı Kadın Çöp Evden Güçlükle Çıkarıldı

Bursa’nın İnegöl ilçesi Yenice Mahallesi Tüccar Abdurrahman Sokak'taki ahşap binada tek başına kalan 84 yaşındaki yaşlı kadın, belediye ve emniyet ekipleri tarafından Bursa Ali Osman Sönmez Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne yerleştirildi.

Yaşlı Kadın Çöp Evden Güçlükle Çıkarıldı
Psikiyatrik hastalığı nedeniyle evini çöp ev haline getiren yaşlı kadın, kendisine yardımcı olmaya çalışan Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin’e, görevlilere ve vatandaşlara zor anlar yaşattı.

İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, Zabıta Müdürü Hüseyin Kurt, zabıta ve emniyet ekipleri, Yenice Mahallesi Tüccar Abdurrahman Sokak No: 10/1 adresinde oturan Kadriye Turan'ı (84) bakımevine yerleştirmek üzere ikna etmeye çalıştı. Yaklaşık 1,5 senedir evinden dışarı çıkmayan ve adeta evi çöp eve dönen yaşlı kadın, uzun uğraşlar sonucunda ikna edilerek 112 Acil Servis ambulansına bindirildi. İnegöl Devlet Hastanesi acil servisine götürülen yaşlı kadın, burada yapılan muayenenin ardından Bursa Ali Osman Sönmez Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne gönderildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, “Kadriye Turan teyzemiz, daha öncesinde bizlere mahalle sakinleri tarafından ihbar edilmiş ve yardımla alakalı destek istenmişti. Sonra biz geldiğimiz de gördük ki Kadriye teyzenin sadece yardıma değil, bakıma da ihtiyacı var. Bununla alakalı 3 aydan fazla süredir çalışmalarımız devam ediyor. Zabıta ve emniyet ekiplerimiz ile birlikte bugün Kadriye teyzemizi aldık. Şimdi acil serviste ön muayene yapıldıktan sonra Bursa’daki Ali Osman Sönmez Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne yerleştirilecek. Kadriye teyzemizin birinci derece yakını yok. Yeğenleri, kuzenleri ilgilenmeye çalışıyorlarmış ama burada yalnız başına mahalle içerisinde bir tehlike oluşturacağını düşündük çünkü kendi başına sobasını yakmaya çalışıyor. İçerisi perişan durumda. Bu sobayı yakarken kendisine de zarar verebilir korkusuyla emniyetle iş birliği yaparak şimdi Kadriye teyzemizi Bursa’daki Ali Osman Sönmez Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne yerleştireceğiz. İnşallah bundan sonraki hayatında daha rahat ve daha temiz bir ortamda barınmasını sağlayacağız. Mahalle sakinleri de onu karşıdan görerek üzüntü ve sıkıntı çekiyorlardı. İnşallah bu işlemle herkes huzura kavuşacaktır” şeklinde konuştu

Kaynak: İHA