Mevlit Kandilini Kutluyoruz

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Alan, ''Peygamber Efendimizin doğumunun müjdecisi olan Mevlid Kandili gecesine bu sene de ulaşmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz'' dedi.


Alan, Mevlit Kandili nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, ''Mevlid Kandili, Peygamberimizin bizlere getirdiği değerleri ve O’nun öğütlerini anlamak ve yaşamak için çok önemli bir imkândır. İnsanı insan yapan bütün güzelliklerin, ahlâki erdemlerin odaklandığı bir şahsiyet olan Hazreti Peygamberin hayatında ve öğütlerinde bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatacak güçlü bir ışık, güzel bir örnek vardır. Hz. Peygamber'i sevmek ve O'nu örnek almak demek insanlığın huzuru ve kalıcı mutluluğu için yaptığı çağrıyı günümüze taşıyarak hayatımıza yansıtmak, davranışlarımızı O'nun örnek ahlâkına, emir ve tavsiyelerine göre şekillendirebilmek demektir'' ifadelerini kullandı.

Alan açıklamasında, ''Mevlid Kandili, Hz. Peygamber’in bizlere sunduğu bütün bu ve benzeri kutsal değerleri ve yol gösterici öğütlerini bir kez daha gözden geçirme, anlama, anlatma, yaşama ve yenilenme ve genç nesillere aktarma zamanıdır. Bu değerleri fark etmek, onları bir davranış biçimine dönüştürmek, yaşanan bir hayat haline getirmek hepimizin en temel hedefi olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle hemşehrilerimizin, ülke halkımızın ve bütün İslam dünyasının Mevlid Kandili’ni tebrik ediyor, insanlığa, hayır, bereket, barış ve esenlikler getirmesini Cenab-ı Hak’tan diliyorum'' dedi.

Kaynak: İHA