Bayan Ayyıldız’dan Bayanlara ‘test Yaptırın’ Çağrıdı

Aydın Valisi Erol Ayyıldız’ın eşi Dr. Dilek Didem Ayyıldız, Osman Yozgatlı Mahallesinde yaşayan kadınlara; “Toplanıp gün yapıyorsunuz, bir gün de topluca tarama testi yaptırmaya gelin” çağrısında bulundu
Aydın merkez Osman Yozgatlı Mahallesi Yunus Emre İlkokulu’nda yapılan KETEM tanıtım toplantısına Dr. Dilek Didem Ayyıldız’ın yanı sıra Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, İl Emniyet Müdürü A.

Bayan Ayyıldız’dan Bayanlara ‘test Yaptırın’ Çağrıdı
Turan Temel’in eşi Fatma Temel, Osman Yozgatlı Muhtarı Sabri Akın, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Okan Özdemir, Okul Müdürü Nadir Coşkun, Uz. Dr. Şeniz Karademir ve Osman Yozgatlı Mahalle sakinleri katıldı.

Osman Yozgatlı Mahallesinde yaşayan kadınlara seslenen Dr. Dilek Didem Ayyıldız, kanser hastalığında erken teşhis ve tedavinin önemine işaret etti. İnsanların teşhisin konulabileceği tarama testlerini ihmal ettiklerini savunan Ayyıldız, “Bir futbol maçı ya da dizi izlemek 90 dakika veya bir saat. Bu süre zarfında dünyada 30 kadının meme kanseri olduğunun teşhisi yapılıyor. Kadının kanser olması sadece kendini değil, bütün aileyi etkiliyor. Bazen toplanıp gün yapıyorsunuz, bir gün de toplanıp topluca tarama testi yaptırmaya gelin” diye çağrıda bulundu.

“GEREKİRSE GECE GÜNDÜZ TARAMA YAPARIM”
Annenin ailedeki önemine işaret eden Dr. Ayyıldız, “Bu okulda gördüğüm bir tek çocuğun bile geleceğini kurtarmak için veya onun öksüz kalmaması için gerekirse ben her gün buraya gelir ve gece gündüz annelere tarama yaparım” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA