Yılmaz Açıklaması

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Salıpazarı ilçesinde dünyaca ünlü tekstil mağazalar zinciri LC Waikiki’ye ürün üreten HK Tekstil Konfeksiyon Tekstil Sanayi A.

Yılmaz Açıklaması
Ş’nin üretim fabrikasını gezdi.
Bölgenin önemli sanayi kuruluşlarından biri olan fabrikada yetkililerden bilgi alan Başkan Yılmaz, işçileri izleyip sohbet etti. Başkan Yılmaz, tesisin Samsun için önemli bir yatırım olduğunu belirterek, HK Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karaman’ı tebrik etti.

İlçe Başkanı Yücel Kaya, İl Kadın Kolları Başkanı Nurhan Yapıcı Özel, İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe ile bazı il ve ilçe yönetim kurulu üyelerinin de bulunduğu fabrika ziyaretinde Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, çalışanların pratikliğine hayran kaldı. Başlangıcından bitişine kadar üretim aşamalarını tek tek inceleyen Başkan Yılmaz, HK Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karaman’dan bilgi aldı. Fabrikada 350 kişinin çalışmakta olmasından memnuniyet duyan Başkan Yılmaz, firmanın bölge ekonomisine önemli katkıları olduğunu kaydetti.

Fabrikada kaliteli ürünler üretildiğini dile getiren Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, “Üretimle birlikte istihdam yaratan yatırımlar bizim her zaman önceliğimiz olmalıdır. Özellikle küçük yerleşim birimlerinde iş olanaklarının kısıtlı olması ve bu nedenle birçok gencimizin ekmek parasını kazanmak ve geçinmek için memleketlerini terk etmek durumunda kalmaları beni çok üzüyor. Bu nedenle bu fabrikada olduğu gibi o çevrede yaşayan vatandaşlarımıza iş imkanı doğuran yatırımları takdir ediyor ve destekliyorum. Bu nitelikte yatırımların artırılması ve geliştirilmesi için her zaman her türlü desteği vereceğimi özellikle vurgulamak isterim” diye konuştu.

Yaklaşık yarım saat süren ziyarette Başkan Yılmaz, firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Karaman ve işçilerine çalışmalarında başarılar diledi.

Fabrikada sadece LC Waikiki’ye ürün ürettikleri bilgisini veren HK Tekstil Konfeksiyon Tekstil Sanayi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karaman ise, “Firmayı kurduğumuz zaman Salıpazarı ilçesi için önemli bir yatırım yapmış olduk. Bünyemizde çalışan elamanlar için iş gücü oluşturup, meslek sahibi yaptık. Yaptığımız yatırım diğer tekstilci arkadaşlara örnek oldu. Onları da Samsun için yatırıma teşvik etmiş olduk. İnşallah yatırımlarımızla birlikte daha da büyüyeceğiz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA