Chp'deki Aday Protestosu

CHP İçel Taban Hareketi Temsilcisi Yeşim Dağgeçen, Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için ön seçim talep ettiklerini belirterek, "Bizler genel merkezimizden seçimi kaybetme endişemizi ortadan kaldıracak kararı bekliyoruz" dedi.

Dağgeçen, İçel Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, partililerde yerel seçimi kaybetme kaygısının oluştuğunu iddia ederek, bu durumu bildirmek için CHP genel merkezine gittiklerini anımsattı.
CHP MYK üyeleriyle yaptıkları toplantı sonrası CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın'ın kendilerine açıklama yaptığını anlatan Dağgeçen, "Günaydın açıklamasında; 'Adaylık ve ön seçim konusunda taleplerinizi MYK önerisi ile yeniden değerlendireceğiz' demekle tüm CHP'liler ve İçelliler önünde yeni ve umut dolu bir sayfa açmıştır" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na güvendiklerini vurgulayan Dağgeçen, "Parti Meclisi'nde tüm haklı kaygılarımızın en iyi şekilde değerlendirileceğine ve İçel için en doğru kararın alınacağına inanıyoruz. Bizler genel merkezimizden seçimi kaybetme endişemizi ortadan kaldıracak kararı bekliyoruz" diye konuştu.

Dağgeçen, kentte aday belirlenmesi için partililer arasında ön seçim yapılmasını talep ettiklerini kaydetti.

İçel'den ankara'ya giden bir grup partili, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Macit Özcan'ın aday gösterilmesini protesto ederek, CHP genel merkezinin önüne siyah çelenk bırakmıştı.
Kaynak: AA