Bingöl'de Grip Salgını

Bingöl’ün Yedisu ilçesinde grip salgınından dolayı eğitime bir gün ara verildi.


Edinilen bilgiye göre, Yedisu Yatılı Bölge Ortaokulu'nda grip salgını şüphesiyle yapılan sağlık taraması sonucunda eğitime bir gün ara verildi.

Yedisu Yatılı Bölge Ortaokulu'nda yapılan sağlık taramasının ardından okullar pazartesi gününe kadar tatil edilirken, ilçede çok sayıda kişinin salgından dolayı sağlık kuruluşlarına başvurduğu öğrenildi. Grip salgınından Bingöl Devlet Hastanesi başta olmak üzere binlerce kişi çeşitli hastanelere başvururken, salgından en fazla çocukların etkilendiği görüldü.

Son bir hafta içerisinde Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'nde 4 bine yakın çocuğun tedavi edildiği öğrenildi. Aşırı halsizlik, titreme, baş ve karın ağrısı ile şikayetleriyle hastaneye başvuran çocukların büyük bir bölümünün enfeksiyon kaptığı tespit edildi. Çok sayıda çocuk ilk müdahalelerin ardından taburcu edilirken, durumu ağır olan bazı çocukların ise bir süre hastanede tedavi altına alındığı öğrenildi.

Yedisu Kaymakamı Aziz Onur Aydın, Yedisu Lisesi'nde 25 kişi, Yatılı Bölge Okulu'nda ise 50 kişinin grip salgınına yakalandığını söyledi.

Kaymakam Aydın, "Gribe yakalananların arasında 2 öğretmen de var. Okullar bugün tatil ettik. Pazartesi günü tekrar bir çalışma yapacağız. Salgın artmışsa tekrar tatil ederek önlem alacağız" dedi.

Kaynak: İHA