Lapseki'den Kısa Kısa

ÇANAKKALE - Lapseki'de uyum programı kapsamında 1. sınıf öğrencileri ders başı yaptı.

İlçe merkezindeki 25 Eylül İlkokuluna gelen öğrenciler, anne ve babalarının ellerini bir süre bırakmadı. Öğrencilere okula girişte yöneticiler tarafından çikolata ikram edildi.

Okul Müdürü Fatih Mehmet Sever, bu yıl okula yeni başlayacak öğrenciler için 6 sınıf oluşturduklarını belirterek, "130 kadar öğrencimiz okula başladı.

Yeni eğitim öğretim yılı öğrenciler, velileri ve öğretmenler için inşallah hayırlı olur" dedi.

Öte yandan, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, merkez, belde ve köylerde bu yıl 234 öğrencinin 1. sınıfa kayıt edildiğini söyledi.

-CHP'nin kuruluşunun 90. yıl dönümü-

CHP'nin kuruluşunun 90. yıl dönümü Lapseki'de kutlandı.

İlçe Başkanı Necdet Turgay ve partililer, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Büstü'ne çelenk bıraktı, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

Turgay, CHP'nin üstendiği misyonun ulusalcılık ve demokrasi yönetimi olduğundan çok partili hayata geçişte öncülük yaptığını söyledi.

Cumhuriyet tarihinde birçok parti kurulduğunu, bunlardan bazılarının zaman içinde yok olduğunu belirten Turgay, "CHP, çizgisinden hiç sapmadan günümüze kadar devam etmiş, her zaman ülkemizin koruyucusu, yol göstericisi ve temel taşı olmuştur. Yılmadan, doğru bildiğimiz yolda, partimizin hedeflerinden sapmadan özgürce fikirlerimizi söylemeye devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: AA