Tpb Başkanı Pakdil, Şanlıurfa'da

ŞANLIURFA - Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, "Geçmişte olduğu gibi bugün de Suriyeli kardeşlerimiz konusunda üzerimize düşen görevi yapmak sorumluluğumuzdur" dedi.

Pakdil, beraberinde bazı milletvekilleri ile Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları Platformunun Ahmet Bahçıvan İş Merkezi'ndeki hizmet binasını ziyaret ederek, platformun İnsani Yardım Komitesi Başkanı Adil Saraç ve üyeler ile görüştü.

Burada bir konuşma yapan Pakdil, platformun aylardır Suriyeli mazlum halka yardım ulaştırmaya devam ettiğini söyledi.

Zor durumda kalan Suriyelilere herkesin elinden geldiği kadar yardım etmesi gerektiğine işaret eden Pakdil, şunları kaydetti:

"Suriye'de insanlık dramı yaşanıyor. Ümit ederim ki bizlerle irtibatınız devam eder, sizlere her türlü desteği veririz. Yurt genelindeki yardımlara ilişkin ilgililerle görüşmek hepimizin görevidir. Onlara elimizden geldiğince yardımcı olacağız. Suriye'de olup bitenler, çok farklı. Türkiye'de yaşayan sığınmacıların koordinesi de çok önemli. Bu mühim vazifeyi sizler yapıyorsunuz, zaman zaman bizde ilgileniyoruz ama bu sorumluluk daha çok sizlerin omuzlarında. Geçmişte olduğu gibi bugün de Suriyeli kardeşlerimiz konusunda üzerimize düşen görevi yapmak sorumluluğumuzdur."

Saraç da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, platformun Suriye'ye yapmış olduğu insani yardımlara değindi. Sınır ötesine şu ana kadar 104 tır, şehir içindeki Suriyelilere ise 40 tır yardım ulaştırdıklarını belirten Saraç, hayırseverlere ve platforuma destek veren sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine teşekkür etti.

Kaynak: AA