Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Edirne'de

EDİRNE - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bugün Tayyip Erdoğan'a 'diktatör' demeye çalışanlar, esasında bu fotoğrafın fillen ta kendileridir" dedi.

Müezzinoğlu, AK Parti Edirne İl Başkanlığınca il merkezi ve ilçelerde düzenlenen sokak iftarlarına katkı sağlayan kişi ve kurumların plaketle ödüllendirildiği törende yaptığı konuşmada, sokak iftarlarının, kendi değerlerine sahip çıkan, kendi değerleriyle bu dünyada medeniyet yolculuğu yapan bir anlayışın örneği olduğunu söyledi.

İnsanların, birbirlerini daha yakından tanımaya ihtiyaç duyduğunu belirten Müezzinoğlu, bu anlamda bir vesile olmasını düşündükleri sokak iftarlarını başarıyla organize ettiklerini ifade etti.

Müezzinoğlu, sağlık alanında çok önemli dinamikleri yakaladıklarını kaydetti.

Kişi başına 7 bin 500 dolar sağlık harcaması yapan ülkelerden daha başarılı olduklarını belirten Müezzinoğlu, "İlaçta 2002 yılında, herkesin bildiği bir kutu antibiyotiğe 58 lira veriyorduk, bugün 9 lira veriyoruz. 2002 yılında 650 milyon kutu ilaca ödediğimiz para 14,5 milyar liraydı. Bugün bu milletin tükettiği 1 milyar 750 bin kutu ilaca ödediğimiz para 14 milyar 600 milyon lira. 1 milyar 100 bin kutu daha fazla ilaca ulaşabiliyoruz ama ödediğimiz paradaki artış neredeyse sıfır noktasında. Çünkü 48 liralık ilacı 9 lira yaptık" dedi.

Müezzinoğlu, Türkiye'nin başarılı gidişatından rahatsız olanların, bu gidişatı içeriden ve dışarıdan bozmak istediklerini kaydetti.

Türkiye'nin istikrarından ve gelişmesinden rahatsız olanları anlamakta zorlandığını ifade eden Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin gelişmesini istemeyenlerin tek hedefi, istikrarı bozmaktır. Bu istikrarı bozabilmek için de stratejik olarak hedef, Tayyip Erdoğan'a 'diktatör' demektir. 1998 yılında şiir okudu diye, 1 milyon 50 bin oy almış bir belediye başkanını hapse gönderdiler. Tayyip Erdoğan'dan, kendisine oy veren İstanbullular'a 'yıkın, dağıtın, terörize edin' diye bir cümlesini duydunuz mu? 'hukukun verdiği karar yanlış da olsa uyarım' diyerek, gitti cezaevinde cezasını çekti. Bu yasağı koyanlar diktatörlük kime yakışıyor sorusunun cevabını samimiyetle arasınlar. Hukukla, adaletle milli iradeyle alakası olmayan bir sürü senaryoları, bu milletin ümüğünü sıkabilmek, bu milleti kendi istedikleri dikta rejimiyle yönetebilmek adına bir sürü oyunlar oynadılar. Hiç utanmadılar, hiç sıkılmadılar. Bugün Tayyip Erdoağan'a 'diktatör' demeye çalışanlar, esasında bu fotoğrafın fiilen ta kendileridir."

Sokak iftarlarına katkı sağlayan kişi ve kurumlara plaketlerini taktim eden Müezzinoğlu, daha sonra partililerle birlikte 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nın hangi şehirde yapılacağının belirlendiği oylamayı izledi.

Kaynak: AA