Malatya’da Kentsel Dönüşüm Projesi

Malatya’da uygulamaya konulacak olan kentsel dönüşüm projesinin geciktiği, birinci derecede deprem kuşağında bulunan şehirde kentsel dönüşüm projesinin biran önce uygulanması istendi.

Malatya’da Kentsel Dönüşüm Projesi
Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bilindiği gibi, kentsel dönüşüm projesi, depreme dayanıksız evlerin yıkılarak yerine, depreme dayanıklı yeni konutların yapılmasıdır. Malatya’nın büyük bölümü 1.derecede, bazı bölümleri de 2. Derecede deprem kuşağındadır” şeklinde konuştu.

1999 yılından önceki konutların yüzde 70-80’inin depreme dayanıksız olduklarının tahmin edildiğini ileri süren Ali Özgül, “Kentsel dönüşüm projesinin ilimizde hala yeterince başlayamaması düşündürücüdür. Biran önce kentsel dönüşüm projesinin başlatılmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Malatya’nın Beydağı bölgesinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında birçok ev yıkılırken, henüz yıkılmayan birçok ev bulunduğu vurgulandı. Yapılacak olan 14 bin konut yapımına ise henüz başlanmadı. Yapılacak olan konutların bir bölümünün ihale edildiği ifade edildi.
Kaynak: İHA