Kılıçdaroğlu, Sarıgül'e Çağrıda Bulundu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün CHP'ye katılmasıyla ilgili olarak, "Mustafa Sarıgül'ün durumu, bir başvuru olmadığı için Parti Meclisi'nde görüşülmedi.

Sarıgül'den partiye dönüş için adım bekliyoruz. Kendisi hazır olduğu zaman başvurusunu yapar, Parti Meclisi'ne götürürüz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk Televizyonu'nda canlı yayınlanan Enine Boyuna programında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün partiye katılımıyla ilgili olarak, "Mustafa Sarıgül'ün durumu bir başvuru olmadığı için Parti Meclisi'nde görüşülmedi. Sarıgül'den partiye dönüş için adım bekliyoruz. Eski hastalıklardan partinin arınması gerekiyor. Bölünme, hizipçilikle geliyorlarsa kimse gelmesin. Parti Meclisi'nin karar vermesi için kişinin başvurusu gerekiyor, böyle bir başvuru olmadığı için görüşülmedi. Kendisi hazır olduğu zaman başvurusunu yapar, Parti Meclisi'ne götürürüz. Gizli oylama yapılıyor, kabul edilirse üyemiz olur. Bu işin kuralı bu" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Sarıgül'ün AK Parti'ye geçeceği yönündeki iddialarla ilgili bir soruya ise, "Sarıgül'ün bu yönde bir kararı var mı yok mu bilmiyorum. Fakat kendisi 'ben sosyal demokratım' diyorsa onun adresi CHP'dir o zaman, bu kadar açık" cevabını verdi.
Kaynak: İHA