Akdamar Kilisesi'deki Ayin

VAN - Kültür ve Turizm Bakanlığının özel izniyle yılda bir kez ibadete açılan Van Gölü'ndeki Akdamar Adası'nda bulunan Akdamar Kilisesi, bugün dördüncü ayine ev sahipliği yapacak.

Gevaş ilçesi sınırlarındaki Akdamar Adası'nda bulunan Ermeni Kilisesi'nde saat 11.00'de başlayacak ayin öncesinde tüm hazırlıklar tamamlandı.

Sabah erken saatlerden itibaren adaya gitmek üzere Akdamar İskelesine gelen misafirler, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince oluşturulan kontrol noktalarında üst aramasından geçtikten sonra teknelere alındı.

Adanın karşı kıyısında bulunan tepeye dev Türk bayrağı asılırken, İl Emniyet Müdürlüğü Sualtı Büro Amirliğinde görevli dalgıçlar ile bomba dedektör köpekleri de gölde ve iskelede bomba araması yaptı.

Ayin süresince, polis, jandarma, sağlık ve arama kurtarma ekiplerinden oluşan 800 kamu görevlisinin adada ve sahilde görev alacağı öğrenilirken, adada 112 Acil Sağlık helikopteri de hazır bekletilecek.

Ayini yönetmesi beklenen Türkiye Ermenileri Patrikhanesi Patrikvekili Başpiskopos Aram Ateşyan ile din adamları da adaya geçmek üzere Akdamar İskelesine geldi.

Ateşyan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Akdamar Adası'ndaki Surp Haç Kilisesi'nin bu yıl dördüncü ayine ev sahipliği yapacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu ibadet süresince ülkemizin birliği, beraberliği ve huzuru için dua edeceğiz. 4 yıl önceki ayinde Van'da yatacak yer kalmamıştı. Ama aradan geçen bu süre zarfında sayı eksildi. Bu sene binlerce beklemesek de yine bine yakın vatandaşımız ayine katılacak. Bu ayinde, 100 sene sonra ilk kez kilise içerisinde vaftiz olacak. Bu huzuru sağlayan başta valimize, emniyet güçlerimize ve belediye başkanımıza teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA