18 Yıllık Bebek Özlemi Sona Erdi

BİTLİS - Bitlis'in Tatvan ilçesinde 18 yıldan bu yana bebek özlemi yaşayan Taş çifti, tüp bebek tedavisiyle hayallerine kavuştu.

Küçük yaşlarda geçirdiği apandis ameliyatı sonrası yumurtalığı ve tüpleri alınan Nuriye Taş, yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle çocuk sahibi olamadı. Eşi Orhan Taş ile birçok şehirde tedavi olan çift, tüm yollara başvurmalarına sonuç alamadı.

Geçen yıl ilçedeki özel bir hastanede başladıkları tüp bebek tedavisi sonrası hamile kalan Nuriye Taş, sağlıklı bir erkek bebek dünyaya getirdi. Taburcu edilen anne ile "Selahattin" adını verdikleri bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Baba Orhan Taş, gazetecilere yaptığı açıklamada, umutlarının tükenmeye başladığı bir dönemde baba olmanın sevincini yaşadığını söyledi.

Anne Taş ise çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Kadın Doğum Uzmanı Opr. Dr. Ali Ekber Şahin de Taş çiftinin geçen yıl kendilerine başvurduğunu ve başarılı bir tedavinin ardından çocuk özlemini giderdiklerini ifade etti.

Şahin, şöyle devam etti:

"Hastamız 18 yıllık evliliği boyunca gebe kalamamış, bize başvurduktan sonra tüp bebek tedavisi uyguladık. Olumlu sonuçlar aldık. Hastamız 2 kilo 600 gram ağırlığında bir erkek bebek dünyaya getirdi. Anne ve bebeğin sağlık durumu iyi."

Kaynak: AA