Midyat'ta Görkemli Düğün

Mardin’ in Midyat ilçesinde yaşayan Şahin ailesinin ileri gelenlerinden 21. dönem Mardin Milletvekili Veysi Şahin’in oğlu Sinan Şahin, 3 bin kişinin katıldığı düğün töreniyle dünyaevine girdi.

Midyat'ta Görkemli Düğün
Midyat halkının büyük bir ilgi gösterdiği düğüne Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Mardin milletvekilleri Abdurrahim Akdağ, Gönül Bekin Şahkulubey, Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu da katıldı.

Onlarca küçük ve büyükbaş hayvanın kesildiği düğünde sahne alan ünlü sanatçı Bülent Sertaç katılımcılara eğlenceli bir gece yaşattı. 29 yaşındaki Sinan Şahin ve 25 yaşındaki Burcu Ballı’nın düğününde davetliler çiftin başına dolar yağdırdı. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı düğünde, halay için alana çıkan çifte davetliler dolar atma yarışına girdi. Davetliler tarafında çiftin başına savrulan dolarlar orkestra görevlileri tarafından toplanarak çantaya koyuldu. Düğünden bir gün önce mevlid okutan Şahin ailesi yaklaşık 10 bin kişiye yemek verdi. Mevlitte 10 ton et, 5 ton pilav, 2 ton tatlı tüketildi.
Kaynak: İHA