Çanakkale Belediyesinden Kısa Kısa

ÇANAKKALE - Çanakkale Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine yönelik olarak verilen öğrenim yardımları için başvurular, 9 Eylül tarihinde başlıyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, geçen yıl başvuranlar arasından ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen 100 üniversite öğrencisinin, 9 ay boyunca 200 TL öğrenim yardımı almaya hak kazandığı belirtilerek, 2013-2014 eğitim-öğretim döneminde hem öğrenci sayısı hem de öğrencilere ödenecek aylık yardım miktarının Çanakkale Belediyesince artırılacağı belirtildi.

Bununla öğrencilere daha fazla destek olunmasının hedeflendiği kaydedilen açıklamada, belediyenin geçen yıl olduğu gibi bu yılda üstün başarı gösteren öğrencileri ödüllendirileceği ifade edildi.

Açıklamada, öğrenim yardımı hakkında daha geniş bilgi almak isteyenlerin, Belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Sosyal İşler Birimine başvurmaları istendi.

-Belediye Başkanı Gökhan'dan, Altın Yıllar Yaşam Merkezi'ne ziyaret

Çankkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 65 yaş üzerindeki kentlilere hizmet veren, Altın Yıllar Yaşam Merkezi'ni ziyaret etti.

Satranç, ahşap boyama, resim, müzik başta olmak üzere beyin sporları, el becerileri ve hobi atölyeleri gibi alanlarda hizmetler sunan merkeze gelen Gökhan, burada kalanlarla bir araya geldi, sohbet etti.

Merkezdeki çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Gökhan, daha sonda merkezde bulunan Hasta ve Yaşlı Bakımı Meslek Edindirme Kursu katılımcılarıyla görüştü.

-Belediyeden "Destekkart 17 Projesi"

Çanakkale Belediyesi, ihtiyaç sahibi kentlilerin desteklenmesine yönelik uyguladığı "Destekkart 17 Projesi" için yerel marketlerle işbirliği yapacak.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, ihtiyaç sahibi kentlilerin yararlanması için oluşturulan "Destekkart 17 Projesi" için yeni bir adımın daha atıldığı belirtilerek, proje kapsamında kentteki yerel marketlerle işbirliği yapılacağı belirtildi.

Bu kapsamda, belirtilen şartları taşıyan gerçek ve tüzel kişiliği olan iş yeri yetkililerinin, 9-13 Eylül 2013 tarihleri arasında projeye ilişkin bilgilendirilmek ve sözleşme imzalamak üzere belediyenin, sosyal işler birimine müracaat etmeleri gerektiği kaydedilen açıklamada, işbirliği yapılacak yerel marketlerde aranacak şartlar; "Sınıfında belediye ruhsatlı olmak, barkot sistemi kullanıyor olmak, Çanakkale Belediyesi merkez ilçe sınırları içerisinde faaliyet gösteriyor olmak ve yerel market olmak" şeklinde sıralandı.

Kaynak: AA