Caferilerden “savaşa Hayır” Çağırısı

Halkalı Meydanı’nda toplanan Caferiler, Suriye operasyonuna karşı çıktı.

Türkiye Caferilerinin lideri Selahattin Özgündüz, savaşın önce Suriye’yi parçalamak daha sonra da Türkiye’yi yok etmek olduğunu iddia etti.
Caferilerin çağrısı üzerine Halkalı Meydan’da toplanan yüzlerce kişi “Savaşa Hayır” diyerek “Türkiye’nin olası bir savaşta yer almasın” dedi.

Eylemciler sık sık “Kahrolsun Amerika, Kahrolsun İsrail”, “Mehmetçik İsrail’e kalkan olamaz”, “Şii Sünni kardeştir” sloganları attı. Savaşa hayır dövizleri taşıyan eylemciler, Mısır’daki darbe karşıtlarının özgürlük sembolü haline gelen 4 parmakla oluşturulan 'Rabia' işaretini yaptı.

Eylemde yer alan Türkiye Caferilerinin lideri Selahattin Özgündüz, savaşın önce Suriye’yi parçalamak daha sonra da Türkiye’yi yok etmek olduğunu belirtti.

Özgündüz, “Türkiye’yi ve İslam ülkelerini kan gölüne çeviren ve ülkeyi bölünmenin eşiğine getiren bir savaş bize açılmış bir savaştır. Bu savaşın durmasından yana elimizden geleni yapacağız. Durmazsa da biz karşı cephedeyiz. Bizde elimizden geldiğince yurdumuzu onlara yedirmeyeceğiz. Nihayi hedefte Türkiye’nin bölünmesi vardır. Türkiye’yi güçsüz bir ülke yapma emelleri vardır. Keşke bunu herkes anlasa” ifadelerini kullandı.

Şii, Sünni, Kürt, Türk diye bir savaşın olmadığını belirten Özgündüz, “Biz kardeşiz o kardeşliğimizi korumalıyız, hiç kimsenin oyununa gelmemeliyiz. Kardeş kanının üzerinde saadet aramasınlar. Bu savaşta bizi batırmak, ülkemizi savaş alanına getirmek isteniyor. Herkes aklını başına alsın. Hz. Zeynep’in mezarı deşilirse biz ona karşı kalmayız. Orada benim meslektaşlarım, arkadaşlarım öldürülürse ben burada seyirci kalmayacağım. Bir iki vatandaşımızda damaklarına ne sürmüşse inşallah onlarda yakında akıllarını başına devşirir” diye konuştu.

Grup adına basın açıklaması yapan Zeynebiye Basın Yayın Kültürel Etkinlikleri Komitesi Başkanı Kasım Alcan, “ABD, şimdiye kadar saldırdığı ülkelere kan, gözyaşı, kardeş kavgası, sefalet ve esaretten başka hiçbir şey getirmemiştir. ABD’nin kirli planları olduğunu dile getiren İşte Libya, Irak, Afganistan, insansız hava araçlarıyla saldırdığı Yemen, Pakistan! Hepsinde kan, gözyaşı, sefalet ve kardeş kavgası yok mu? ABD, Filistin İslam topraklarını ve ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa'yı işgal edip, Müslüman Filistin halkına soykırım uygulayan İsrail'in bütün bu işgal ve cinayetlerinin ortağıdır. Değil mi? ABD, haklı Kıbrıs çıkarmamızda Türk katili ihtilalcileri desteklemiştir, değil mi? ABD, Irak'taki Türklerin işgalden bu güne kadar katliama maruz kalmalarının, mülklerinin yağmalanmasının baş sorumlusudur” dedi.

Yapılan eylemin ardından bir süre sloganlar atan gurup olaysız bir şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA