Ağrı Değişiyor

Ağrı cadde ve sokakları yapılan hizmetlerle modern bir görünüme kavuşurken, belediye ekipleri çalışmaları bitirmek için adeta zamanla yarışıyorlar.

Ağrı Değişiyor
2009 mahalli seçimlerinin ardından göreve başlayan Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, hizmetlerine alt yapı hizmetleri ve mahalle sorunları ile başlayarak bir yandan da il merkezine yapılacak hizmetlerin projelerini hazırlamıştı. Yaptığı uzay çatılı sabit semt pazarı ile seyyar satıcı sorununu çözen Başkan Hasan Arslan, yine yıllardır kuyu suyu içen Ağrılıları su arıtma tesisi sayesinde yıllar sonra kurtarmış oldu. Şehir merkezinde kalan otogar il dışına çıkarılırken, yine ihtiyaca cevap veremeyen hayvan pazarı modern hayvan borsasına taşındı. Kentsel dönüşümle Ağrı’nın çehresi değişirken, şehri sel felaketlerine karşı tüm derelerde çalışma yapıldı. Birçok cadde ve sokakta genişletme çalışması yapılırken, bu yıl yapılan hizmetlerin final yılı oldu.

Ağrı’da yıllardır kangren hale gelen ve çözülemeyen Kağızman ve Yeni Van caddelerinin istimlak edilerek genişletilmesi bu yıl başarıya ulaştı. Belediyeye ait olan Kağızman ve Yeni Van caddeleri Başkan Hasan Arslan’ın girişimi ile Karayollarına devredildi. Bakanlık kanalı ile istimlak edilen bu cadde kısa sürede genişletilerek bulvar haline getirildi.

Yine Erzurum Caddesi’nde tüm kamu kurum ve kuruluşlarının surları 3 metre geri çekilerek bu cadde geniş hale getirildi.

Şehir yıllar sonra yeniden asfaltlanarak modern hale getirildi.

Yapılan son aydınlatma çalışmaları ile karanlığa gömülen Ağrı yeniden aydınlanarak tam şehir havasına girdi.

“ŞEHİR KABUK DEĞİŞTİRDİ”
Göreve geldikleri ilk günden bu yana çok güzel projelere imza attıklarını belirten Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, bu hizmetlerin bu yıl daha net göründüğünü söyledi.

Ağrı’nın kabuk değiştirdiğine vurgu yapan Başkan Arslan, “Birçok cadde ve sokağımızda alt yapı, yol, kaldırım ve çevre düzenlemesi çalışmaları tamamlandı. Yaptığımız ışıklandırma çalışmaları ile aydınlık bir Ağrı oluşturduk. Birçok alanda çalışmalarımız devam ediyor. Fatih Sultan Mehmet ve Selahattin Eyubi parkları halkımızın sürekli gidecekleri alanlar olacak. Hizmetleri yaparken sosyal belediyeciliği de ihmal etmiyoruz. Ağrı bu dönem hak ettiği hizmeti alıyor ve almaya devam edecek” dedi.

“YEŞİL BİR AĞRI İSTİYORUZ”
Bu yıl biyogaz tesisinin temelini attıklarını ifade eden Belediye Başkanı Hasan Arslan, burada 500 Ağrılı gencin istihdam edileceğini kaydetti.

Yeşil bir Ağrı için fidan dikimine devam edeceklerine dikkat çeken Başkan Arslan, “Mahallelerimizde taziye ve okuma salonları yapmaya devam ediyoruz. Şimdiye kadar 15 bin adet çiçek, 3 bin fidan dikimi gerçekleştirdik. Göreve geldiğimiz günden beri 18 mahallemizde 120 kilometre kilitli parke taşı ile yol, 20 kilometre temiz su, atık su, yağmur drenaj gibi alt yapı hizmetleri yapıldı. 60 fakir vatandaşımızın evini yeniden onardık. Tüm amatör spor kulüplerine ve mahalle takımlarımıza malzeme yardımı yaptık. Kültürel etkinliklere önem verdik. Daha sayamayacağımız birçok hizmetlerimiz oldu. Ağrı değişiyor ve bu değişim bizleri mutlu ediyor. Değişim devam edecek” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA