Vatandaştan Başkan Karahan’a Teşekkür

Birinci derece deprem kuşağındaki Kütahya’nın Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, bu yıl 26 Ağustos – 4 Eylül tarihleri arasında 81’ncisi düzenlenen Geleneksel Simav Panayırını ziyarete gelen 200 bin dolayındaki vatandaşın çok büyük bir kısmının, Leylekkürü mevkiindeki 190 dönümlük yeşil alan üzerinde ileriye dönük yaptıkları yatırım ve çalışmalardan dolayı kendilerini tebrik etmesinin mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi.

Vatandaştan Başkan Karahan’a Teşekkür
Simav’ın birinci derece deprem kuşağında yer aldığına vurgu yapan Başkan Karahan, belediyenin tapulu arazisi olan şehir girişindeki 190 dönümlük yeşil alan üzerinde olası bir depreme karşı hem sağlıklı bir toplanma alanı, hem de vatandaşların 365 gün yararlanabilecekleri yaşam parkı oluşturduklarını, bunun da vatandaşlar tarafından farkına varılıp teşekkür edilmesinin kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Bazı gurupların aynı yeşil alanı başka amaçlar doğrultusunda belediyeden istediğine vurgu yapan Başkan Karahan, söz konusu alanın birinci derece deprem kuşağında yer alan Simav için hayati önem taşıdığı gerekçesiyle talebe sıcak bakmadıkları için acımasızca eleştirildiğini, ancak halkın gerçekleri 81. Geleneksel Simav Panayırını ziyaret için geldiğinde görmesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Simav’ın son 4 yılda yaşadığı üçü büyük dört önemli depremde yüzlerce ev ve işyerinin yanı sıra cami ve okullarının önemli ölçüde hasar gördüğüne dikkat çeken Başkan Karahan, “19 Mayıs 2011’deki 5.9’luk depremde ev ve işyerleri hasar gören 8 bin dolayındaki vatandaşımız için bölgede çadır kent kuruldu. Depremzede vatandaşlarımız sağlıksız koşullarda çok zor günler geçirdi. Bu gerçeği gördükten sonra belediye olarak bu alanı hem daha sağlıklı bir toplanma alanına dönüştürmek hem de vatandaşlarımızın 365 gün yararlanabilecekleri bir yaşam merkezine dönüştürmek maksadıyla bölgeye kalıcı tesisler ve çalışmalar yaptık. Bu alan şimdi vatandaşlarımız için hem sağlıklı bir toplanma alanına hem de yaşam parkına dönüştü. Bizim vatandaşların geleceği açısından burası için verdiğimiz mücadelede ne kadar haklı olduğumuz şimdi anlaşıldı. Yani bizde bir deyim vardır. Takke düştü, kel göründü. Bu hususta bizi acımasızca eleştirenleri Allah’a havale ediyorum. Korkarım olası bir dogal afette bu bölgeden yararlanmak isteyeceklerin başında ilk önce geçmişte bizi acımasızca eleştirenlerin geleceği de bir aşıkardır. Olsun. Biz herkese hizmet etmekle görevliyiz” dedi.

Kaynak: İHA