Okullar Su Buharı İle Temizleniyor

Kağıthane Belediyesi, yeni eğitim ve öğretim dönemi öncesinde ilçedeki 49 ana, ilk ve orta okulun park, bahçe ve sınıflarında hijyen temizliği yaptı.

Okul sıraları ve çevresi buhar ve püskürme yöntemiyle temizlenirken, Kağıthane Belediyesi Başkanı Fazlı Kılıç, hijyen temizliğinin periyodik olarak devam edeceğini aktardı.

Kağıthane Belediyesi tarafından yeni eğitim ve öğretim dönemi öncesinde ilçedeki 49 ana, ilk ve orta okulun park, bahçe ve sınıflarında hijyen temizliği yapıldı. Buhar ve püskürme yöntemiyle yapılan temizlikle okulların bahçelerinde bulunan bank ve oyun parkurları, sınıflarda zemin, sıra ve tahta ile lavabolar temizlendi. Yapılan çalışmalarla ilgili örnek uygulamaların gösterildiği Vasfi Çobanoğlu Orta Okulu'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kağıthane Belediyesi Başkanı Fazlı Kılıç, ilçedeki okullarla ilgili yeni eğitim ve öğretim dönemi öncesinde hijyen çalışması başlattıklarını belirterek, “İlçede 70 bine yakın öğrencimiz var. Bu öğrencilerin sağlıklı bir şekilde eğitimini sürdürülebilmeleri için elimizden gelen her türlü desteği veriyoruz" dedi.

Okullarda geçen sene öğrencilerin en çok grip ve nezle olmalarından dolayı bu çalışmayı başlattıklarını dile getiren Kılıç, hijyen temizliği ile bu problemin ortadan kalmış olacağını ifade etti.

Kılıç, çalışmaların öğrencilerin başarısına da yansıyacağını belirterek, "Kağıthane'nin eğitimdeki başarısı her yıl artmaktadır. Bizde artması için elimizden gelen desteği gösteriyoruz. Çocuklarım bizim için çok kıymetli. Kağıthane'de yetişen çocuklarımız geleceğe en iyi şekilde hazırlanacaklar" diye konuştu.

Kılıç, hijyen temizliğinin periyodik olarak devam edeceğini de söyledi.

Kaynak: İHA