Mersin'deki Yüzme Kursları

İçel Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen yüzme kurslarının üçüncü ve son etabı düzenlenen yarışma ve sertifika dağıtım töreni ile sona erdi.

Mersin'deki Yüzme Kursları
İçel Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Mehmet Özcan, Büyükşehir Belediyesi’nin her yıl Macit Özcan Spor Tesisleri’nde gerçekleştirdiği yüzme kursu eğitiminde bu yıl kursun Akdeniz Oyunları sebebiyle temmuz ayında başladığını ve 3. etabın da sona erdiğini kaydetti.

Mehmet Özcan, bu sezon 5 bine yakın kursiyerin yüzme eğitimi aldığını ve toplamda 50 bin kişiye yüzme öğrettiklerini kaydetti.

Sporcu olarak yetişen nesillerin ülkelerine ve yaşadıkları topluma karşı sorumlu ve saygılı bireyler olarak hayatlarını sürdürdüklerini ifade eden Özcan, “Şu anda onlara bu yönde eğitim vermiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz ve tüm İçellilerin sporun tüm branşlarına katılması için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’ın destekleriyle, Büyükşehir Belediyesi olarak toplam 16 branşta gençlere ve çocuklara eğitim verdiklerini dile getiren Özcan, "Yaz aylarında ise okulların kapanması ile birlikte en çok tercih edilen yüzme sporuna ağırlık veriyoruz ve her yıl binlerce gencimize ve çocuğumuza yüzme eğitimi vermekteyiz. Bu eğitimle çocuklarımız hem tatillerini sosyal bir aktiviteyle değerlendirmiş oluyor hem de yüzmeyi öğreniyorlar. Bugüne kadar 50 bine yakın İçelliye yüzme öğretmiş olmanın sevincini yaşamaktayız” diye konuştu.

Kaynak: İHA