Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin Muhtarlar İle Bir Araya Geldi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Nizip’te muhtarlarla bir araya geldi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin Muhtarlar İle Bir Araya Geldi
Bakan Şahin, Nizip Ticaret Borsası konferans salonunda muhtarlara yönelik düzenlenen "Nizip Değerlendirme Toplantısı"na katıldı.

Dünyada büyük küresel oyunlar oynandığını ve krizler yaşandığını belirten Şahin, Türkiye'nin de bu ortamda yoluna devam ettiğini söyledi.

Şahin, şunları söyledi:
"Bu tsunamide, bu dalgalı denizde en sağlam şekilde çıkabilmek için ekonomik olarak üretebilmeyi, ürettiğimiz kaynağı insanımıza adil ve hakça paylaştırabilmeyi başarabilmemiz gerekiyor. O da sosyal devlet. 16. büyük ekonomiysek bunun getirdiği insanın yaşam kalitesini artıracak, zengin ve fakir arasındaki makası kapatacak şekilde yolumuza etmemiz gerekiyor. Aksi taktirde 2023, 2071 dediğimiz kalkınma hamlesinde, bir engellimizi, kadınımızı, çocuğumuzu görmeden, gözetmeden, yok sayarak götürdüğümüz zaman ulaşmamız mümkün değil. Ulaştığımız zaman da o paranın o topluma mutluluk getirmesi mümkün değil."
"Gönül Elçileri Projesi"ne de değinen Şahin, "Şu an 3 bin çocuğumuzun ailesi oldu. 600 bin gönül elçimiz var. Aslında bizim inanç değerlerimizde bu var. İnsanlığımızda, tarihimizde, medeniyetimizde bu var. Ama yol göstermek, yol açmak, hedef göstermek ve başarmak. Hamdolsun bunları da güzel bir şekilde yapıyoruz" diye konuştu.

Beklenti ve hedeflerin değiştiğini ifade eden Şahin, Türkiye'nin daha ileri ve daha güçlü bir hedefe gitmesi gerektiğini vurguladı. Milletin her şeyi anladığını ve kimin neyi, niçin yaptığını bildiğini dile getiren Şahin, şöyle devam etti:
"Millet gerektiğinde dersi alıyor ve sandıkta da cevabını veriyor. O yüzden hepimiz işimizi iyi yapacağız. Muhtar muhtarlığını, müdür müdürlüğünü, vekil vekilliğini. bakan bakanlığını, hepimiz işimizi iyi yaptığımız zaman da yüce Mevla’m kendine düşeni hepimizden çok daha iyi biliyor ve başarıyı bize veriyor."
Toplantıda ayrıca Vali Erdal Ata, Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı, Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Özcan, ilçede yapılan hizmetler hakkında bilgiler verdi. Şahin, daha sonra muhtarlarla basına kapalı toplantı gerçekleştirdi
Kaynak: İHA