Ünal’dan Belediye Başkanı Torun’a Cevap

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun’un “Bu zihniyet geçmişte Belediye binasının çalışmalarını aksattı, Teleferikle ilgili süreci engellemeye çalıştı” şeklindeki açıklamalarına tepki gösterdi.

Ünal’dan Belediye Başkanı Torun’a Cevap
Milletvekili Fatih Han Ünal, CHP’li Belediye Başkanı Seyit Torun’un 'Ay' ile 'Güneş’i bir birine karıştırdığını, verilen beyanatta, olumlu ve yapıcı bir eleştiri almak yerine, nasıl siyasi bir rant elde edebilirimi çıkarmaya çalıştığını ileri sürdü.

Milletvekili Ünal, yaptığı açıklamada, “Teleferiğin güzergah konusunda, meclis üyelerimiz ve kamuoyuyla istişare yapmadan karar vermesine rağmen, AK Parti gurubu oy birliği ile hem yapımı, hem de kredi kullanımı konusunda destek vermiştir. Başkanın, AK Partinin kendisine destek vermediğini söylemesi gerçekle bağdaşmıyor. Halbuki, teleferiğin yapımı esnasında gerekli olan ciddi bir bütçeyi yine iller bankasından 8 Milyon TL’yi hükümetimizin desteği ile aldığını tekrar kendisine hatırlatırım. Son yapılan yerel seçimlerde 5 yıllığına seçilmiş olan başkan, beceriksizliğinin bedelini başkalarına ödetmeye çalışmaktadır. Özellikle AK Parti hükümetinin çalışmalarının hızına yetişemeyen bir belediye başkanının acizliğini göstermektedir. Ordu Belediyesindeki hizmetlerin en büyük engeli yine kendisidir.Ordu belediye binası yapacağım diye üç yıldır milleti oyalamaktadır ve vatandaşa hizmet noktasında çok ciddi sorunlar yaşatmaktadır. Ordu Belediyesinin 2010 yılından buyana belediye binasını ne yapacağına karar verememesi ve hala belediye binasını hizmete açamaması beceriksizliğinin dışında başka bir şeyle izahı mümkün değildir” dedi.

Daha önceki iktidar partilerinin döneminde muhalefetteki belediye başkanlarının kaynaklarının nasıl kuşa çevrildiğini örnek olarak kendisine hatırlatmak istediğini belirten Milletvekili Ünal,“ Başkan, belediye binasının yıkımı konusunda herhangi bir engelle karşılaşmamıştır. Eğer bu binayı yıkıyorsanız elinizde bir projeniz, bütçeniz var demektir. Bu binayı yıktıktan sonra proje yarışması başlatmak ve nereye kurulacağını halka sorar gibi yapmak, hangi belediyecilik anlayışına sığmaktadır. Yeni Ordu Belediye Binası yapımı için iller bankasından 7.5 Milyon TL kredi hükümetin onayı ile alınmıştır.Eğer biz yapılan hizmetlere mani olmak isteseydik, bu destekleri vermezdik.” diye konuştu.

Kaynak: İHA