Tso'dan Öğrencilere Afişli Karşılama

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasına asılan bir afiş ile 2013-2014 eğitim-öğretim yılında Hitit Üniversitesi’nde yüksek öğrenim hayatına başlayacak olan öğrencilere başarılar diledi.

Tso'dan Öğrencilere Afişli Karşılama
Hitit Üniversitesi’nin; Türkiye’nin parlayan yıldızı olduğunun vurgulandığı dev afişte ‘Türkiyemizin parlayan yıldızı Hitit Üniversitemizi tercih eden bütün öğrencilerimize yeni eğitim ve öğretim yılında başarılar dileriz’ ifadelerine yer verildi.

Bilindiği gibi Hitit Üniversitesi, bul yıl Türkiye genelinde yüzde 100 doluluk oranına ulaşan 20 üniversiteden bir tanesi olarak ilan edildi. Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’nın da, üniversite-sanayi işbirliğini önemsemesinden dolayı, bu yıl ilk kez yüzde 100 doluluk oranına ulaşan Hitit Üniversitesi’ne teşekkür etmek ve ilimize ilk kez gelecek olan öğrencilere bir jest yapmak amacıyla söz konusu afişi astığı bildirildi.

TSO’dan yapılan açıklamada, üniversitenin son yıllarda büyük bir değişim ve dönüşüm yaşadığı belirtilerek, bu değişim ve dönüşümle birlikte hem öğrenci sayısında artış hem de üniversite bünyesinde yeni fakültelerin açıldığı belirtildi.

Yeni eğitim-öğretim yılında Hitit Üniversitesi’nin tercih edinilirliğinin yüksek olması ve 81 ilden tercih edilmesinin önemli olduğuna dikkat çekilen açıklama da, Hitit Üniversitesi’nin doluluk oranının ise yüzde 100’e ulaşmasının gurur verici olduğu vurgulandı.

Öğrencilerin geleceğin teminatı olduğunun belirtildiği açıklamada, En büyük savaş cehalet yapılan savaştır. Ülkelerin gelişmesinde, büyümesinde ve zenginleşmesinde eğitim önemli rol oynar. Üniversitemiz de kentin önünü açacak en önemli kurumların başında gelmektedir. TSO olarak bugüne kadar, üniversite-sanayi işbirliği noktasında çeşitli çalışmalar yaptık. Bu çalışmalarımız bundan sonraki süreçte de devam edecek.

Üniversitemizin yanı sıra öğrencilerimizin de her zaman yanındayız. Üniversitemizde eğitim alan gençlerimizin başarısı, Çorum’a ve bu ülkeye katma değer sağlamak için yapacakları tüm çalışmalarda imkanlar ölçüsünde yer alarak katkılar sağlayacağız. İş dünyasının, bu kentin üniversitesi ile hayata geçireceği birçok proje var. Bunun için bilgi ve beyine ihtiyacımız var. Bu noktada üniversitemizin çok büyük katkısı olacaktır” denildi.
Kaynak: İHA