Srilanka Heyeti Gaziantep’i Beğendi

Bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Gaziantep’e gelen Srilanka Yatırım Bakanı Faizer Mohammed Mustapha, Gaziantep’i eskisinden daha iyi bir konumda gördüğünü söyledi.

Srilanka Heyeti Gaziantep’i Beğendi
Beraberinde yatırım teşvik kurulu direktörü Duminda Ariyasinghe, bakan danışmanı Kirthinanda Dinesh, Srilanka Büyükelçisi Bharathi Wijeratne’den oluşan bir heyet Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey’i ziyaret etti. Ziyarette Srilanka’nın Gaziantep Fahri Konsolosu Güven Güzelbey de hazır bulundu. Bakan ve heyetini Gaziantep’te ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Güzelbey, değişen Gaziantep’i bir sunum ile heyete anlattı. Gaziantep’in çok hareketli ve göç alan bir kent olduğuna vurgu yapan Güzelbey, bu doğrultuda Gaziantep’in tanıtımı için önemli projeler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Daha önce Gaziantep’e yine geldiğini ifade eden Srilanka Yatırım Bakanı Faizer Mohammed Mustapha ise, bu kez gelişinde Gaziantep’i çok değişik bir ortamda gördüğünü belirtti.

Kentleşme adına Gaziantep’in çok değiştiğini dile getiren Mustapha, Gaziantep ile Srilanka’nın ikili ilişkilerini geliştirmek istediklerini kaydetti.

Ülkesinin hızlı büyüyen bir yapıya sahip olduğunu ve bunu Gaziantep ile değerlendirmek istediklerini belirten Mustapha, Gaziantep ile sanayi ve turizm alanında ticaret yapmak istediklerini bildirdi. Başkan Güzelbey, Srilanka heyetine ziyaretleri anısına çeşitli hediyeler takdim etti.
Kaynak: İHA