Siyoder Yeni Yönetimini Seçti

Siirt Belediyesi bünyesinde, yoksul ailelere gıda yardımı sağlamak amacıyla kurulan Yoksullukla Mücadele Kalkınma Derneği (SİYODER), 1. Olağan Kongresi ile yeni yönetimini seçti.

Siyoder Yeni Yönetimini Seçti
Belediye meclis toplantı salonunda yapılan kongrenin açılış konuşmasında Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, yardıma muhtaç ailelere katkı sağlamak amacıyla kurulan derneğe, Siirt'teki sivil toplum örgütleri, işverenler, belediye ve kanaat önderlerinin katkı sağlaması çağrısında bulundu. Yardım yapılırken hiçbir kimsenin onurunun zedelenmesine izin vermeyeceklerini ifade eden Sadak, kısa sürede çağdaş ülkelerde olduğu gibi Siirt’te de yoksul vatandaşlara ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Sadak, "Bu sosyal bir sorumluluktur. Bizim kültürümüzde yardımlaşma ve dayanışmanın büyük bir yeri vardır. Bu amaçla sosyal sorumluluk gereği yoksulları gözetleyerek, kurulacak gıda bankası vasıtasıyla kendilerine sürdürülebilir yardım sağlamayı amaçlıyoruz. Tüm vatandaşları derneğe katkıda bulunmaya davet ediyorum" dedi

Yapılan açılış konuşmasından sonra kongre divan seçiminin ardından faaliyet raporunun okunması ve gelecek dönemde yapılacak çalışmalar için hazırlanan bütçe, delegeler tarafından kabul edildi. Selim Sadak başkanlığındaki derneğin yönetim kurulu üyeliklerine Yüksel Yılmaz, Ferit Epözdemir, Mehmet Enver Mergen, Şakir Çalapkolu, Mizra Ekin ve Şuayip Arslan seçildi.
Kaynak: İHA