Muş'ta İçme Suyu Sorunu

MUŞ - Muş İl Genel Meclisi toplantısında, Bulanık ilçesine bağlı Şatırlar, Adıvar, Şehittahir, Samanyolu ve Sıradere köyleri için yeni alternatif içme suyu çalışmaları ele alındı..

İl Genel Meclisi, 2013 yılı yatırım programı eylül ayı toplantısı yapıldı. Muhsin Yiğit başkanlığında yapılan toplantıda, kent merkezi ile ilçelere bağlı bazı köylerde yaşanan içme suyu sorunu ele alındı.

Söz alan meclis üyeleri, özellikle Bulanık ilçesindeki kaynaklardan, Şatırlar, Yazbaşı, Adıvar, Şehittahir, Samanyolu ve Sıradere köylerine içme suyu aktarımı konusunda ciddi sıkıntı yaşandığını ve bunun biran önce çözülmesi gerektiğini belirtti.

Başkanı Muhsin Yiğit, meclis üyelerinin gündeme getirdiği içme suyu sıkıntısı konusunda yeni kaynaklar tespit edildiğini ve gerekli çalışmaların kısa süre içinde yapılacağını söyledi.

Yiğit, "Birinci alternatifimiz Malazgirt'e bağlı İyikomşular köyü, ikinci alternatifimiz ise Adalar mevkisidir. İyikomşular köyünden gelen su tamamen cazibeli olup İnşallah yeterli gelecektir. Buralardan alınacak su, sıkıntı yaşanan köylerimize en kısa sürede ulaştırılacaktır" dedi.

Kaynak: AA