İğdır’da İl İdare Şube Başkanları Toplantısı

Iğdır’da, ‘İl İdare Şube Başkanları Toplantısı’ Vali Ahmet Pek başkanlığında yapıldı.

İğdır’da İl İdare Şube Başkanları Toplantısı
Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, kurum müdürleri katıldı.

Kamu hizmetlerinin etkin, verimli ve koordineli bir şekilde yürütülmesi için bu tür toplantıların son derece önemli olduğunu kaydeden Vali Pek, bugün ‘İl İdare Şube Başkanları Toplantısı’nın üçüncüsünü gerçekleştirdiklerini söyledi.

Pek, “Son yaptığımız toplantıdan bugüne gelen süre zarfında hangi projelere yer verildi, çalışmalar ne aşamada, eksiklikler nelerdir ve çalışmalarda bir aksaklık varsa bu aksaklıkları ortadan kaldırmak için neler yapabiliriz. Buradaki temel amaç il idare başkanlarının koordinesinde ilin geleceğine yönelik ortak iş yapmaktır” dedi.

Bugün Iğdır’ın nüfus oranı her ne kadar iki katına çıkmışsa da halen çok eksiklikleri olduğuna dikkat çeken Vali Pek, “Artan nüfusa verilecek hizmetin yeterli olması gerekir. Bu bakımdan devlet destekli projelerden mutlaka faydalanılmalıdır. Böyle düşünüldüğü ve uygulandığı takdirde bulunduğunuz bölgeyi kalkındırır ve başarılı olursunuz. Biz kalkınmakta olan bir ülkeyiz. Sizlerin çalışmaları ne kadar planlı, koordineli, ilerleme kaydeden ve bir o kadarda hızlı ise, bu ülkenin kalkınmasına o kadar fayda sağlayacaktır ‘’ şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından, gerçekleştirilen çalışmalar ve yatırımların genel değerlendirilmesi, bu süre zarfında tespit edilen eksiklikler ve ileriye dönük olarak yapılacak hizmetlerin değerlendirilmesi yapıldı.
Kaynak: İHA