" Diyorlardı Ama Bugün Yargılanıyorlar"

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, CHP, MHP ve BDP'nin "AK Parti halkı kandırıyor, darbecileri kesinlikle yargılayamazsınız" dediğini belirterek, "Şimdi bakıyoruz, kim halkı kandırmış? Onlar kandırmış. 12 Eylül'cüler, 28 Şubatçı'lar yargılanıyor" dedi.

Aydın, "28 Şubat sürecinde 'darbeye teşebbüs ettikleri' iddiasıyla 37'si tutuklu 103 sanığın bu hafta yargılanmaya başlandıkları "28 Şubat Davası"nı AA muhabirine değerlendirdi.

Bu davanın önemine işaret eden Aydın, "Türkiye'nin hukuk devleti olması, normalleşmesi yolunda demokratik süreçteki önemli bir davadır" ifadesini kullandı. Aydın, Türkiye'de artık darbecilerle çok rahat bir şekilde yüzleşilebildiğini, artık üstünlerin hukuku yerine, hukukun üstünlüğünün ikame edildiğini kaydederek, hukuk karşısında kim suç işlerse işlesin, mevkisi ve makamı ne olursa olsun kimsenin dokunulmaz olmadığını, yasalar karşısında herkesin eşit olduğunu söyledi.

Aydın, "Bugün nasıl Kenan Evren yargılanabiliyorsa, 12 Eylül ihtilalini yapanlar Türk milleti adına karar veren yargı karşısında sorguya çekilebiliyorsa... 28 Şubat sürecinde bu ülke ve millete çok şey kaybettirildi. Çok ciddi baskılar oldu ve çok ciddi mağduriyetler yaşandı. Buna sebebiyet verenlerin ve bunu yapanların bir şekilde mahkeme önünde hesap vermeleri Türkiye'nin normalleşmesini, demokratikleşmesini, hukukun güçlenmesini gösterir. Nihai sonucu millet adına bağımsız mahkemeler verecektir" diye konuştu.

Çıkarılan torba yasayla, 28 Şubat süreci mağduriyetinin giderildiğini belirten Aydın, "Onlar hukuksuz bir şekilde işlerinden oldular, bunların bir çoğu görevlerine döndü, dönmeye de devam ediyor" dedi.

Aydın, ilk kez Meclis çatısı altında Darbeleri Araştırma Komisyonu kurulduğunu, komisyonun, "bütün darbeleri, sebep sonuç ilişkisiyle, bu ülkeye nelere mal olduğu, kimler tarafından ne şekilde yapıldığı noktasında" çok güzel çalışma yaparak raporunu hazırladığını anımsattı.

AK Parti Grup Başkanvekili Aydın, şöyle konuştu:

"Darbeleri, kendileri ve bu millet için meşru göstermeye çalışıyorlardı. Biz bunu ortadan kaldırdık. Biz bunu ortadan kaldırırken, 'birisi evet der' diye, CHP kendi milletvekillerini oylamaya bile gönderemedi. MHP de 'kesinlikle yargılayamazsınız' diyordu. BDP boykot ediyordu. 3 muhalefet partisi de 'AK Parti halkı kandırıyor, darbecileri kesinlikle yargılayamazsınız' diyordu. Şimdi bakıyoruz, kim halkı kandırmış? Onlar kandırmış. 12 Eylül'cüler, 28 Şubatçı'lar yargılanıyor. Bu önemli bir gelişme. Türkiye'de artık darbelerin ve darbecilerin tarihe karışması lazım. Bundan sonraki süreçte demokratikleşen ve normalleşen bir Türkiye'de darbenin "d"sinden dahi bahsedilmemesi lazım.

Çok ciddi reformlar yaptık, elimizi taşın altına koyduk. Bunu yaparken de partimiz kapatılmaya çalışıldı; ergenekoncular, balyozcularla, çetelerle, mafyalarla mücadele ettik. Ama bundan sonraki süreçte bu ülke, millet darbelerle karşı karşıya kalmayacaktır. Millet bundan sonra kendi kendini idare etmeye devam edecektir."

-"Hukuk skandalı"

Aydın, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun yeni adli yıl açılışındaki sözleri ile ilgili olarak da şunları kaydetti:

"Onun sözleri tek parti zihniyetinin bir devamı. Bu sözler adeta bir hukuk skandalıdır. Bir hukukçunun, avukatların birliğinin başındaki bir şahsın bu sözlerini esefle kınıyorum. Bugüne kadar adeta azınlığın çoğunluğa tahakkümüne göz yumdular. Bu söylemler, azınlığın çoğunluğa tahakkümünü ister tarzda söylemlerdir, bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Türkiye şu anda millet tarafından idare ediliyor. Yüzde 50 ile iktidar olduk ama milletin tamamını temsil ediyoruz. Bunu yaparken bize oy vermeyenlerin, azınlığın da haklarını saygıyla karşılıyoruz, onları hoşgörüyle karşılıyoruz. Azınlığın hukukuna riayet ederek ülkeyi idare ediyoruz.

Ama geçmişten beri onların alışkın olduğu bir sistem, düzen vardı; sırçalı köşklerden azınlığın çoğunluğa tahakkümünü istiyorlardı. Onlar ülkeyi yönetenler, gerisi de adeta altta maraba gibi gözüküyordu. 'Biz ne istersek o olur' diyorlardı ama şimdi onların istediği değil, milletin istediği oluyor. Bundan dolayı da çok ciddi rahatsızlar. Çünkü gerçek Anadolu insanı, milletimiz bir yere geldi ve bu millet aydınlandı. Bundan sonraki süreçte de tek parti zihniyetini artık iktidara taşımayacak bu millet."

Kaynak: AA