Ders Kitaplarının Ücretsiz Dağıtılması

Malatya Kitapçılar Derneği Başkanı ve Malatya Ticaret Sanayi Odası Meclis Üyesi Şahin Doğan, hükümetin sosyal politikaları bağlamında ücretsiz olarak verdiği ders kitaplarının perakendeci kitap ve kırtasiye esnafı aracılığı ile dağıtılması gerektiğini belirterek, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne çağrıda bulundu.

Konuyu geçtiğimiz günlerde Malatya TSO Meclis toplantısındaki konuşmasında gündeme taşıyan Malatya Kitapçılar Derneği Başkanı Şahin Doğan, hükümetin ders kitaplarını bedava dağıtmasının önemli bir hizmet olduğuna dikkat çekerek, şöyle devam etti:
“Ders kitaplarının devlet tarafından zengin-fakir ayrımı yapılmaksızın tüm öğrencilere bedava dağıtılması sosyal politikalar anlamında takdir edilmesi gereken bir hizmettir. Ancak, toplumun bir kesimi pozitif sosyal politikalar çerçevesinde desteklenirken, bir başka kesimin mağdur edilmemesi gerekir.”
Türkiye genelindeki binlerce perakendeci kitap ve kırtasiyeci esnafın ders kitaplarının bedava dağıtılması nedeniyle ciddi düzeyde müşteri kaybına uğradığını hatırlatan Malatya TSO Meclis Üyesi ve Kitapçılar Derneği Başkanı Doğan, “Hükümetimizin ders kitaplarını bedava dağıtmasını elbette destekliyoruz. Anayasadaki sosyal devlet ilkesinin bir gereğinin yerine getiriliyor olması güzel bir icraattır. Fakat bu durum binlerce esnafı ekonomik açıdan zayıflattı, çünkü ders kitapları ile kitapçı ve kırtasiyeci esnafı arasındaki bağın koparılması binlerce esnafımızın önemli ölçüde müşteri kaybına uğraması sonucunu da doğurmuştur. İşte bu olumsuzluğun ve mağduriyetin giderilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı’nın şehirlere gönderdiği ders kitapları kitapçılar ve kırtasiyeciler aracılığı ile öğrencilere ulaştırılmalıdır. Bu bağlamda Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü’nün harekete geçerek Malatya’ya gönderilen yaklaşık 2 milyon ders kitabının perakendeci kitap ve kırtasiyeci esnafı aracılığı ile dağıtılması için gereken zemini hazırlamalıdır” dedi.

Kaynak: İHA