Başkan Büyükaslan’dan Agad’a Ziyaret

Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyetini ziyaret eden Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Otogar ihalesinin Kamu İhale Kurumu (KİK) tarafından onaylandığı müjdesini verdi.

Başkan Büyükaslan’dan Agad’a Ziyaret
Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti’nin kurulduğu günden beri birçok güzel etkinliğe imza attığını belirten Adıyaman Belediye Başkanı Necep Büyükaslan, “İlimiz basını son yıllarda çok iyi yerlere geldi. İlimiz basın açısından çok şanslı ve bizlerde yapmış olduğumuz çalışmalarımızı, projelerimizi basınımız aracılığıyla kamuoyuna duyurmaktayız. Zaman zaman basın kuruluşlarımızı, cemiyetlerimizi ziyaret ediyoruz, bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Onların görüş ve önerileri bizlere ışık olmakta. Geçtiğimiz Cumartesi günü çok sayıda basın mensubu kardeşimizin katılımıyla ilimizde yapmış olduğumuz ve yapımı devam eden projelerimizi bizzat yerinde gördük, inceledik kendilerine bilgiler verdim. Sağolsunlar gün boyu zamanlarını bizlere ayırdılar. Bu vesileyle başta cemiyet başkanı İbrahim Aslan’a, yönetim kuruluna ve üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyareti esnasında Otogar İhalesinin Kamu İhale Kurumu (KİK) tarafından onaylandığı müjdesini veren Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, şunları söyledi:
“Otogar ihalemizi geçtiğimiz günlerde yapmıştık. İhale sonrası yapılan bir itiraz vardı ve Kamu İhale Kurumu (KİK) tarafından yapılan inceleme neticesinde yapılan itirazın kabul görmediği ve otogar ihalesinin yapılması yönünde kararı kesinleşti. İhaleyi alan firma önümüzdeki günlerde otogarın yapımına başlayacaklardır. İhale gereği yüklenici firma 7 ay içerisinde otogar binasını bitirmek zorunda bizim hedefimiz ise kısmet olursa otogarımızı seçimlerden önce yetiştirmek, hizmete açmaktır.”
14 Eylül tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Adıyaman’a geleceğini ve Adıyaman halkının her zaman olduğu gibi sayın başbakanı yine bağırlarına basacaklarını ifade eden Başkan Büyükaslan, “Sayın başbakanımız başta Adıyaman Havaalanı olmak üzere bazı açılışları gerçekleştirmek üzere ilimizi şereflendireceklerdir. Sayın Başbakanımıza ve Ulaştırma bakanımıza ilim adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan, “Belediye Başkanımız Sayın Necip Büyükaslan Cemiyetimizin kuruluşundan bu yana yapmış olduğumuz her türlü etkinlik ve programa katılmışlardır. Bu desteklerinden dolayı kendisine bir kez daha cemiyetimiz adına teşekkür ediyorum. Sayın başkan göreve geldiği günden bu güne basın kuruluşları ve basın mensuplarımızla olan ılımlı diyalogları sayesinde basın mensuplarıyla ilgili çok önemli bir sorun yaşanmamıştır. Basın bu ilin gözü, kulağı ve sesidir. O nedenle basın kim olursa olsun yaptığı haberlerde basın, ahlak ve ilkesi kurallarına uyulduğu sürece doğruları, güzellikleri yazdığı gibi, yeri geldiğinde eksikleri, yanlışları da yazabilmeli, kişiler ve kurumlarda bunu hoş görülü bir şekilde karşılamalıdır” dedi.

Başkan Büyükaslan’a görev yaptığı süre içerisindeki yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ettiklerini belirten Başkan İbrahim Aslan, “Sayın başkan Adıyaman halkının uzun süredir merakla beklediği otogar yapımı müjdesini buradan bizim aracılığımızla kamuoyuna duyurması bizleri sevindirmiştir. Geçtiğimiz günlerde kura çekimi yapılan TOKİ konutları gibi aynı şekilde diğer önemli projelerinde bir an evvel bitirilerek hizmete girmesi en büyük temennimizdir. Ayrıca maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarının sünnet ettirilmesi basın olarak bizleri sevindirmiştir. Bu vesileyle sayın başkana ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyor, bundan sonraki çalışmalarında ve adaylık sürecinde başarılar diliyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA