Banka Kartlarını Kopyaladıkları İddiası

BALIKESİR - Edremit Körfezi'nde çok sayıda tatilcinin banka ve kredi kartlarını kopyalayıp hesaplarından para çektiği iddia edilen Bulgaristan ve Romanya uyruklu 4 kişi, gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Ayvalık'ta temmuz ayının son haftasında bir banka şubesine giden çok sayıda tatilci, hesaplarından para çekildiğini bildirdi. Yapılan araştırmanın ardından suç unsuru olduğunu belirleyen banka yöneticileri, durumu İl Jandarma Komutanlığı ekiplerine aktardı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, dün gece saatlerinde Bulgaristan uyruklu 2 kişiyi, Edremit'te para çekme makinesine kopyalama düzeneği yerleştirirken suçüstü yakalandı.

Şebekenin diğer üyeleri Romanya uyruklu 2 şüpheli ise arkadaşlarının, Ayvalık'ın Küçükkuyu beldesindeki bir otelden eşyalarını almak üzereyken güvenlik güçlerince gözaltına alındı. Küçükkuyu jandarma ekipleri, otel odasında banka ve kredi kartlarını kopyalama düzeneği ele geçirdi. Şüphelilerin, Ayvalık başta olmak üzere Edremit Körfezi'ndeki çok sayıda tatilcinin, banka ve kredi kartlarını kopyaladığı, para çekme makinesine yerleştirdikleri küçük kamera ile şifrelere de ulaştıkları ileri sürüldü.

Ülkelerine dönen şüphelilerin, kopyasını aldıkları kartların benzerlerini yaptırdıktan sonra tekrar Türkiye'ye giriş yaparak, hesaplardan para çektikleri iddia edildi. Şüpheliler, ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Kaynak: AA