Azerbaycan'dan Olimpiyatlarda Güreşe Destek

Azerbaycan Güreş Federasyonu (AGF) ile Bakü Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından ortaklaşa olarak “Olimpiyat Oyunları’nda Güreşe destek” sloganıyla eylem düzenlendi.

Azerbaycan'dan Olimpiyatlarda Güreşe Destek
Eylemde, AGF’nin bünyesinde faaliyet gösteren tüm güreş kulüpleri, takımları, üyeleri ve başkentte faaliyet gösteren güreş kulüp ve toplumların temsilcileri yer aldı. Gazetecilere açıklama yapan Güreş Federasyonu Genel Sekreteri Ejder Ceferov, “Güreşin Olimpiyatlarda kalmasını desteklememizi Uluslararası Olimpiyat Komitesine bildiriyoruz. Biz komitede olan 125 üyenin güreşin olimpiyatlarda kalmasına karar vereceğine inanıyoruz. Güreşin bir tarihi var. İlk olimpiyatlardan beri güreş var. Ben inanıyorum ki Olimpiyat Komitesi yaptığı bu hatayı artık anlıyor ve bu hatayı en kısa sürede çözeceklerdir” diye konuştu.

7-8 Eylül tarihlerinde Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin 125. oturumu yapılacak. Oturum sırasında 2020 yılı Olimpiyat Oyunları’nda güreş spor türünün bulundurulması konusunda komitenin nihai kararı belli olacak.
Kaynak: İHA