"Zipline" Turistlerin İlgi Odağı Oldu

RİZE - Rize'nin Ardeşen ilçesinde, Fırtına Vadisinde yerden 20 metre yükseklikte zipline yapmak, yerli ve yabancı turistlerin en fazla rağbet ettiği aktiviteler arasında yer alıyor.

Fırtına Vadisi üzerinde 75 metre uzunluğunda ağaçtan ağaca bağlanan çelik halat üzerinde zipline yapmak ilgi çekiyor. Zipline tutkunları, bir ucu yüksek diğer ucu daha alçak iki yer arasına gerilen çelik halat üzerinde tırmanma kemeri kullanarak yer çekimi yardımı ile kayıyor.

Adrenalin içeren bu aktiviteye yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösteriyor. Güvenlik kemeri ile bağlanan kişi, çelik halat yardımıyla vadinin karşı yakasına geçiyor, daha sonra aynı yolu izleyerek başladığı yere dönüyor.

İşletme sahibi Muhittin Yarıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, zipline yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdiğini söyledi.

Gelen her yerli ve yabancı turiste bu heyecanı yaşatmaya çalıştıklarını belirten Yarıcı, "70 metre uzunluğunda ağaçtan ağaca bağlanan çelik hat üzerinde bu aktiveteyi yapmayı sağlıyoruz. Turistler bu heyecanı burada yaşıyorlar. Özellikler son zamanlarda Arap turistler daha çok ilgi gösteriyor" dedi.

Yarıcı, bazı kişilerin bu sporu yaparken korktuğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Korkanların bir çoğunu ikna etmeye çalışıyoruz. Bu aktiviyeyi yaptığında çok keyif aldıklarını görüyoruz. 'Korkulacak gibi değilmiş' diyorlar. 7'den 70'e herkes bu sporu yapabilir. Kullandığımız malzemeler Avrupa standartlarına uygun malzemelerden oluşuyor. Güvenlik açısından herhangi bir tehlikesi yok."

80 yaşındaki Harun Akutsa ise fırsat buldukça bu sporu yaptığını anlatarak, "İşim olmadığı zamanlar buraya geliyorum ve ip yardımıyla karşıdan karşıya geçiyorum. Çok zevkli ve eğlenceli oluyor. Karşı tarafa geçerken atmaca gibi uçtuğumu hissediyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA