Suriye'deki Kimyasal Silah Saldırısı

BERLİN - Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Andreas Peschke, Türkiye'nin, Suriye krizinde önemli bir aktör olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Peschke, Berlin'de düzenlenen basın toplantısında, Suriyeli mülteciler konusunun önemine işaret ederek, Türkiye'nin en çok Suriyeli sığınmacıyı kabul eden ülke olduğuna dikkati çekti. Türkiye'nin, Suriye krizinden önemli bir aktör olduğunu belirten sözcü, Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle'nin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile St. Petersburg'da yarın başlayacak G-20 Zirvesi çerçevesinde bir araya gelip, bu konuyu da görüşeceğini duyurdu.

Almanya'nın Şam yakınındaki kimyasal silah saldırısını araştıran BM ekibinin aldığı numunelerin hızlı bir şekilde analiz edilmesini istediğini söyleyen Peschke, Almanya'da incelenen numuneler konusunda gizlilik kararı bulunduğunu vurguladı.

Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert de G-2/ Zirvesi'nde Suriye krizine çözüm bulunması ihtimalinin zayıf olduğunu, Rusya'nın tutumunu değiştirmeyeceğini düşünen Başbakan Angela Merkel'in, yine de BM'nin ortak tutum alması için elinden geleni yapacağını yineledi.

Kaynak: AA