Sedefçi, “Hakkımda Şikayet Var'

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Kıyık Semti'nde benzinliğin önünde bulunan dönel kavşak ile ilgili hakkında şikayet olduğunu söyledi.

Sedefçi, “Hakkımda Şikayet Var'
ğın yargı aşamasında olmadığını söyledi
Edirne Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi başkanlığında toplandı. Belediye Meclisinde 17 tane gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı

Toplantıda CHP Belediye Meclisi üyesi Ahmet Öngün, Başkan Sedefçi'ye 17'inci madde'de bulunan Kıyık Semti'nde benzinliğin önünde bulunan dönel kavşak ile ilgili olarak bu maddenin yargı neticesini beklemek üzere geriye çekilmesi talep ettiğini belirtti.

Başkan Sedefçi konu ile ilgili olarak, yargıya intikal eden bir şey olmadığını belirterek, kendisinin hakkında İçişleri Bakanlığı'na şikayet olduğunu ifade etti.

İçişleri bakanlığı da valilikten araştırılmasını istediğini dile getiren Sedefçi, “Valilik araştırma yaptı ve müfettiş istenmesine karar verdi. Daha şu an müfettiş gelmiş değil, konu açıklığa kavuşmuş değil, bir soruşturma açılma izni verilmiş değil. Şu anda daha işin başındayız. Ben bunu dün Kıyık'ta da söyledim insanlara, bazı iddialar söz konusu. Bunlarla yargı önünde hesaplaşacağız. İddia edenler iddiasını ispatlamakla mükellefler. Niye bu davayı bu hale getirdiklerinin ispatı ve belgeleri de var benim elimde, şahitlerim de var benim. Daha şu an Vali Bey'in müfettiş isteme konusunda talebi olmadı, şu an vali bey inceliyor, sonra müfettiş isteyip istemediğine karar verecek. Müfettiş istenirse müfettişe hesap vereceğiz, her zaman olduğu gibi. Suçumuz varsa, eğer müfettiş bizim suçlu olduğumuz bir durumu ortaya çıkarırsa soruşturma açma izni verecek. Ben müfettiş geldiğinde, bana hesap sorduğunda dökümanlar geldiğinde ben dava açacağım" dedi

KİRA GELİRİ, EĞİTİM VE KÜLTÜR AMAÇLI KULLANILACAK
Toplantıda görüşülen maddelerden birisi de Edirne Merkez Çavuşbey Mahallesi, Selimiye Çıkmaz Aralığı sokakta bulunan taşınmazın 2 yıllık kiraya verilmesi oldu. Konuyla ilgili olarak Başkan Sedefçi, Çavuşbey Eğitim ve Kültür Derneği'ne o yerin kiralanıp verileceğini ve oranın Eğitim ve Kültür amaçlı olarak kullanılmasının planlandığı belirtti.

Kaynak: İHA