Refiye Yılmaz'ın Tedavi Süreci

TEKİRDAĞ - Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Yavuz Akbulut, milyonda bir görülen "Gardner Sendromu" hastalığına yakalanan Tekirdağlı Refiye Yılmaz'ın, Sağlık Bakanlığı tarafından tedavi için gönderildiği ABD'deki Miami Jackson Memorial Hastanesinde, organ nakli ameliyatı olduktan sonra tutulduğu yoğun bakımdan normal servise alındığı söyledi.

Akbulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yılmaz'ın çoklu organ nakli ameliyatı olduğunu, ameliyatta karaciğer, pankreas, ince ve kalın bağırsakta parçalar halinde değişim yapıldığını belirtti.

Ameliyat sırasında ayrıca, böbrek taşı çevresinde tespit edilen tümörün tamamen temizlenip alındığını ifade eden Akbulut, sol böbreğin, sağ böbreğe bağlantısının yapıldığını aktardı.

Hastanın nakledilen organlarının vücuduna uyumu konusunda bir sıkıntı olmadığını ve sağlık durumunun her geçen gün iyiye gittiğini belirten Akbulut, şöyle konuştu:

"Refiye Yılmaz, Sağlık Bakanlığı tarafından tedavi için gönderildiği Amerika'daki Miami Jackson Memorial Hastanesinde organ nakli ameliyatı olduktan sonra tutulduğu yoğun bakımdan normal servise alındı. Refiye'nin Türkiye'ye dönüşü şu an için düşünülmüyor. En az 6 ay daha tedavisinin sürmesi öngörülüyor. Refiye'yi ameliyat eden ve tedavisini takip eden ekip içinde Türk doktorları da var. Sağlık Bakanlığı Refiye Yılmaz'ın sağlık durumuyla yakından ilgileniyor. Türkiye'ye döndükten sonra da iyileşme süreci takip edilecek."

Yılmaz, tedavisi için Sağlık Bakanlığı tarafından ABD'ye gönderilmişti

Kaynak: AA