Öğretim Yılına Hazır

İSTANBUL - Kartal Belediyesi'nin 7 kreşi, yeni eğitim-öğretim yılına hazır.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 2013-2014 eğitim-öğretim yılında bu yıl Kartal Belediyesi Merkez Kreş bünyesinde verilecek hizmetten 320 çocuk yararlanacak. Belediyenin 7 kreşi, bu yıl toplamda 678 çocuğa hizmet verecek. 3, 4, 5, 6 yaş olmak üzere farklı yaş gruplarında eğitim sunacak Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü, çocuklara resim, cimnastik, folklor ve İngilizce olmak üzere farklı branşlarda da eğitim verecek.

Kreşteki kes-yapıştır atölyeleriyle çocukların el becerileri geliştirilecek. Kartal Belediyesi Merkez Kreş Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan mini hayvanat bahçesiyle de çocuklara hayvan sevgisi aşılanacak. Çocukların güvenlikleri gözetilerek, hayvanat bahçesindeki güvercin, tavuk, tavşan, köpek ve kaplumbağa gibi hayvanlarla iletişim kurmaları sağlanacak.

Dönemsel olarak gerçekleştirilen sivil savunma tatbikatları, itfaiye merkezlerine ziyaret gibi etkinliklerle çocukların sosyal bir yaşam içinde yaşayarak ve görerek olayları idrak etmeleri sağlanmış olacak.

Çocukların öz güvenlerini kazanmaları için özel günler ve bayramlarda sosyal etkinlikler düzenlenecek. Kartal Belediyesi Merkez Kreş Müdürlüğü'ndeki sinema salonunda çocuklar, çizgi filmin yanı sıra eğitici ve öğretici filmler de izleyecek.

Kaynak: AA