MEÜ'de Kayıtlar Sürüyor

MERSİN - Yükseköğretime Geçiş Sınavı ve Lisans Yerleştirme Sınavı'nda başarılı olarak İçel Üniversitesi'ne yerleştirilen öğrencilerin kayıt işlemleri sürüyor.

MEÜ'den yapılan açıklamaya göre, yaptıkları ön kayıtların ardından Çiftlikköy Yerleşkesine gelerek kayıt işlemlerini tamamlayan öğrenciler, işlemlerine yarın mesai bitimine kadar tamamlaması gerekiyor.

Kayıt işlemlerinde "Ön Kayıt" sistemini uygulayan üniversite yönetimi, bu sayede kayıtların alınması sırasında karşılaşılan hataların ve zaman kaybının en aza indirilmesi hedefliyor. Kayıt esnasında oluşabilecek yığılmanın önüne geçmek için uygulanan randevu sistemiyle farklı fakülte veya yüksekokuldaki öğrenciler kendileri için önceden belirlenen gün ve saatlerde kayıt yaptırıyorlar.

Ayrıca üniversiteye kayıt yaptırmak üzere ­il dışından gelen öğrenciler ve yakınları için de İçel Otogarı ve TCDD İçel Garı'nda Öğrenci İrtibat Masası kuruldu. Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü personeli ile Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezi öğrencilerinin görevli olduğu irtibat masalarında, kayıt yaptırmak üzere gelen öğrenci ve yakınlarına bilgi veriliyor. Otogar ve istasyondan Çiftlikköy Kampüsü'ne ücretsiz ulaşım sağlanıyor.

Rektör Prof. Dr. Süha Aydın, açıklamada, İçel Üniversitesi ailesine yeni katılan öğrencilerle daha da güçlenerek yollarına devam edeceklerini belirtti.

MEÜ'nün kurulduğundan bu yana üstlendiği görevleri, geleceğin güvencesi gençlere çağdaş bir eğitim vererek yerine getirdiğini, aklın ve bilimin ışığında; çalışkan, üretken, yaratıcı ve nitelikli bireyler yetiştirdiğini ifade eden Aydın, şunları kaydetti:

"İçel Üniversitesi, öğrencisi, idari personeli ve akademisyenleriyle büyük bir aile kimliğine bürünmüş, kentimiz ve ülkemiz nezdinde başarılı bir kurumsal kimlik oluşturmuş ve gerek bilimsel çalışmalarıyla, gerekse de topluma verdiği kaliteli hizmetle saygınlığını giderek arttıran bir bilim yuvası olmayı başarmıştır."

Üniversiteye yeni katılan öğrencilere de seslenen Aydın, şöyle devam etti:

"Üniversitemizi zorlu bir çabanın ardından kazanan öğrencilerimiz, artık yeni bir hayata başlangıç yaptılar. Onlar zaten seçilmiş insanlar olarak buraya geldiler. Biz onları hem akademik hem de sosyal yönden geliştirme gayretindeyiz. Öğrencilerimiz bilmeli ki; en az dört yıl bizlerin himayesinde olacaklar. Bütün iyi niyetimizle bu dört yılın dolu dolu geçmesini ve öğrencilerimizin iyi birer birey olarak yetişmelerini hedefliyoruz. Çünkü İçel Üniversitesi'nin temel unsuru öğrencilerdir."

Kaynak: AA