İzmir’in Yeni Devlet Üniversitesi İKÇÜ’de Kayıt Heyecanı

İzmir yeni devlet üniversitesi olan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nde, 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri başladı.

İzmir’in Yeni Devlet Üniversitesi İKÇÜ’de Kayıt Heyecanı
Çiğli Ana Yerleşke Rektörlük Binasında ve Aydınlıkevler Sağlık Yerleşkesinde, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ile Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nın işbirliğiyle oluşturulan otomasyon sayesinde kayıtlar aksaklık yaşanmadan devam ediyor. Ön Kayıt Sistemi sayesinde de İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ailesine yeni katılan öğrencilerin zamandan kazanmaları da sağlanmış oldu. Üçüncü kuruluş yıldönümünü kutlayan İKÇÜ’nün öğrenci sayısının bu yıl; yeni kaydolan öğrencileri, uluslararası öğrencileri, yüksek lisans ve doktora programları kontenjanları ile birlikte 2000’i geçmesi bekleniyor.

Öte yandan İzmir’in en yeni devlet üniversitesinde okumaya hak kazanan gençlere Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığının oluşturduğu iletişim masasında, Halkla İlişkiler, Kültür Şubesi ile Rehberlik Danışmanlık ve Kariyer Birimi Şubeleri öğrencilerden gelen talep ve sorulara cevap veriyor. Yeni öğrencilere İKÇÜ’ye ait tanıtım materyallerinden oluşan hediyelerin yanında; yüzde 75’e yakın oranı İzmir dışından gelen öğrencilerin İzmir’e ve üniversite hayatına uyumuna katkı sunacak ‘Öğrenci El Rehberi’ takdim ediliyor.

Öte yandan 3 yıllık genç bir üniversite olan İKÇÜ’de yeni açılan bazı fakülteler de ilk öğrencilerine kavuşarak; 2013-2014 Eğitim Öğretim yılına yeni bir sinerji ile başlamaya hazırlanıyor.

Tıp, Sağlık Bilimleri, Su Ürünleri, Turizm, Diş Hekimliği ile Mühendislik ve Mimarlık Fakülteleri olarak geçtiğimiz yıldan itibaren öğrenci almaya başlayan İKÇÜ, bu yıl bazı fakülte ve bölümler bazında ilk öğrencilerine hoş geldin diyor.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi; İşletme, İktisat, Maliye, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkileri bölümlerinde ülkemizin ihtiyacı olan sektörlere genç beyinleri istihdam etmek için çalışmalarına başladı.

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi de İzmir’de ilk kez açılan mühendislik bölümleri olan Mekatronik, Harita ve Biyomedikal Mühendisliklerini bünyesine katarak geleceğin başarılı mühendislerini sektöre hazırlamak için kolları sıvadı.

Turizm Fakültesi de Turizm Rehberliği bölümüne ilk öğrencilerini kabul ederken, Yaşlı Bakımı, İlk ve Acil Yardım, Ağız ve Diş Sağlığı bölümleri de Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde ilk öğrencileri ile akademik hayatına başlıyor.

Rektör Prof. Dr. Galip Akhan, İKÇÜ’nün uluslararası standartlarda, öğrenci odaklı eğitim felsefesiyle, henüz 3.yılı olmasına rağmen gençlerin büyük beğenisini kazandığını ifade etti.

Yeni açılan bölümleri ülkenin ihtiyacı olan alanlara göre belirlediklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Akhan, genç İKÇÜ’lülere üniversite hayatlarında başarılar dileyerek İKÇÜ’nün genç bir aile olduğunu, bu aileye her yıl geleceğin başarılı genç beyinlerini katmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Üniversite hayatının ders çalışmaktan ibaret olmadığının da altını çizen Prof. Dr. Akhan, öğrenci toplulukları ve aktivite alanlarını kullanarak, öğrencilerin kendilerini sosyal ve kültürel anlamda da geliştirmesinin gerekliliğine vurgu yaptı. Rektör Prof. Dr. Akhan, olması gereken branşlarda yüzde yüz İngilizce eğitim vermesi, teorinin yanında pratik eğitim alanlarında da öğrenciyi teşvik etmesi, öğrencilerinin kariyer planlamasını düşünerek; mezun edene kadar değil mezun olduktan sonraki meslek yaşantılarını da takip eden yapısı ile farklı bir üniversite olduklarının altını çizdi.

İşte bu yıl İKÇÜ’lü olmaya hak kazanan Öğrencilerin Fakülte ve Bölümleri…
Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi: Biyomedikal, Mekatronik, Harita, Elektrik-Elektronik, İnşaat, Makine, Malzeme Bilimi Mühendislikleri…
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi: İşletme, İktisat, Maliye, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler
Turizm Fakültesi: Turizm İşletmeciliği(İngilizce),Turizm Rehberliği
Tıp Fakültesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Sağlık Bilimleri Fakültesi: Hemşirelik Bölümü
Su Ürünleri Fakültesi: Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu: Ağız ve Diş Sağlığı, İlk ve Acil Yardım, Yaşlı Bakımı
Kaynak: İHA