İgm'de Kumyaka Tartışması

Bursa İl Genel Meclisi'nin eylül ayı toplantısına Kumyaka'daki tesisin durumu damgasını vurdu.

İgm'de Kumyaka Tartışması
CHP Mudanya İl Genel Meclisi Üyesi Rıdvan Çalışkan, mülkiyeti Bursa İl Özel İdaresi'ne ait Kumyaka köyündeki tesislerinin ihmal edildiğini ileri sürdü. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün tesise bakmadığını iddia eden Çalışkan, "Mudanya Kumyaka'daki  Özel İdare'ye ait tesisler dört ay önce Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne tahsis edildi. İlgili müdürlük aylardır tesise hiç bir şey yapmadı. Geçen hafta tesise gittiğimizde gerçekten yürekler acısı durumla karşılaştık. Tesisi incelediğinizde gayri meşru görüntüler görüyorsunuz. Eğer Sosyal Politikalar Bakanlığı buraya sahiplenemeyecekse, o zaman neden bizden tesisi istedi? Böyle bir şey olamaz. Burasını yirmi yıllığına tahsis etmemize rağmen mülk yine İl Özel İdaresi'nindir" dedi.

Tesisin tahsisine kabul oyu verdiğine pişman olduğunu anlatan Çalışkan, "Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın konuya bu kadar ucuz yaklaşacağını tahmin etmemiştim. Bu tesiste gayri ahlaki görüntüler ortada. Buradan yeni valimize, ilgili müdürlük için suç duyurusunda bulunuyorum. Eğer bu kurum tesise bakamayacaksa bize geri versin. Nasıl olsa daha evvel aldığımız satış kararımız var, gereğini yaparız. Bir de işin garip tarafı, ilgili kurum basındaki haberleri güya asparagas gibi gösteriyor. Ben buradayım, gelsinler tesislere birlikte gidelim. Yerinde inceleyelim. Tesis şu anda atıl durumdadır" diye konuştu.

Konuyla alakalı söz alan İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir, İçişleri Bakanlığı'ndan yetki yazısının yeni geldiğini, bakanlık izni olmadan Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün bu tesis hakkında her hangi bir yaptırımının söz konusu olmadığının bilinmesi gerektiğini söyledi.

Akdemir, "Maksadımız atıl durumda olan bu tesisi bir an önce işleyen bir tesis haline getirmektir. Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bu tesisi rehabilitasyon merkezi yapacak. Projeleri için gerekli bütçeleri de hazır. Şu an için bakanlıktan tahsisle ilgili gerekli izin çıktı, projenin hayata geçirilmesi için herhangi bir engel kalmadı. En kısa zamandan Kumyaka tesisleri tekrar hizmete rehabilitasyon merkezi olarak girecek" dedi.

Bursa İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik de, tesislerin çocuk, yaşlı kadın ve özürlülere yönelik rehabilitasyon merkezi olarak kullanılmak üzere 20 yıllığına Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne tahsis edildiğini bildirdi.
Kaynak: İHA