Görele'de Salyangoz Avcılığı Başladı

GİRESUN - Denizlerde av yasağının sona ermesiyle başlayan balık sezonunda Göreleli balıkçılar salyangoz da avlayarak ek gelir elde ediyor.

Görele Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Recep Aycı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, balık avından beklediği geliri elde edemeyen bazı balıkçıların salyangoz avcılığına başladığını söyledi.

Salyangoz avcılığının yüzde 50 kar sağladığını ifade eden Aycı, "Görele'de salyangoz avcılığı ilk kez bu yıl yapılıyor. Bilinçsiz avlanma nedeniyle denizlerimizde oluşan dengesizliği balıkçılarımız bu avcılıkla gidermek istiyor. İnşallah balık bu yıl bol olur da balıkçılarımız rahat bir nefes alır" dedi.

İlçede 20 yıldır balıkçılık yapan Cengiz Sinir ise salyangoz avcılığının kendileri için maddi bir güç kaynağı olacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Bizler gibi diğer balıkçı arkadaşlarımız da bu yeni av sezonunda umduğunu henüz bulamadı, ilerki günlerde ne olur bilemiyoruz. Bu işten geçimini sağlamaya çalışan arkadaşlarımız ister istemez salyangoz avcılığına yöneliyor. Avcılığı hayli zor olan salyangoz 2-3 ay kadar bizlere maddi bir güç kaynağı oluyor. Yakaladığımız salyangozları seçerek çuvallayıp satıyoruz."

Kaynak: AA