Gaziantep'ten Kısa Kısa

GAZİANTEP - Şehitkamil Belediyesince budanan ağaç dalları ihtiyaç sahiplerine yakacak olarak dağıtılıyor.

Şehitkamil Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, ihtiyaç sahibi ve kimsesiz ailelere yapılan yardımlar kapsamında Şehitkamil Belediyesi, yol kenarları ve yeşil alanlardaki ağaçların budanan dallarını dar gelirli ailelere yakacak olarak dağıtıyor. Şu ana kadar 500 aileye ulaştırılan 500'er kilogramlık odunların bu yıl yaklaşık 2 bin aileye dağıtılması hedefleniyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne ait Fidanlık alanında ihtiyaç sahibi ailelere verilmek üzere biriktirilen odunlar, burada işçiler tarafından küçültülerek depoda istifleniyor. Daha sonra 50'şer kilogram halinde çuvallara doldurulan odunlar, Şehitkamil Gıda Bankası tarafından belirlenen dar gelirli ailelere araçlarla ulaştırılıyor.

Odun dağıtımı yapılan vatandaşlar Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

-Şahinbey'de asfalt çalışmaları

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bu yıl yaptıkları 165 bin ton asfalt çalışmasıyla 5 yılda yapılan asfaltı bir yıla sığdırdıklarını belirtti.

Şahinbey belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Tahmazoğlu, Akdere Mahallesinde yapılan asfalt çalışmalarını yerinde inceledi, vatandaşların sorunlarını dinledi.

Belediye bünyesinde kurdukları asfalt plenti ile asfalt döküm oranını arttırdıklarını ifade eden Tahmazoğlu, şunları kaydetti:

"Bu yıl toplam 165 bin ton asfalt döktük. Bu bir rekor. Geçen 5 yılda dökülen asfaltın tamamını 1 yılda dökmüş olduk. Hem eski mahallelerimizin asfaltını yeniliyoruz hem de yeni kurmuş olduğumuzmahallelerde asfaltlama çalışmamızı sürdürüyoruz. Amacımız vatandaşlarımızın seyahatlerini şehir içi ulaşımlarını hem güvenli hem rahat bir şekilde konforlu bir şekilde yapması. Ziyaret ettiğimiz mahallelerimizde vatandaşlarımız da muhtarlarımız da bu çalışmalardan oldukça memnun."

Kaynak: AA