Eso’dan Vali Tuna’ya Ziyaret

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Savaş Özaydemir ve Yönetim Kurulu üyeleri Vali Güngör Azim Tuna’yı makamında ziyaret etti.

Eso’dan Vali Tuna’ya Ziyaret
Ziyaret esnasında duygularını dile getiren Vali Tuna, ESO’nun yeni yönetimi tebrik etti. Bundan sonra Eskişehir’e daha iyi hizmetler yapılması konusunda kendilerine başarılar dileyen Vali Güngör Azim Tuna, "Sanayi Odamızın tanıtım kitapçıklarını inceledim. Eskişehir’in gelecek vizyonu ne olmalı, nasıl olmalı bu noktada çok güzel bir çalışma yapılmış. Sizlerle birlikte gerçekten bundan sonra keyifli çalışma ortamını birlik ve beraberlik halinde yürüteceğimizi düşünüyorum. Zaten Türk Dünyası Kültür Başkenti (TDKB) Ajansı’nda ve BEBKA’da beraber çalışıyoruz. Eskişehir’in bundan sonraki dönemde artık her alanda, sanayisiyle, kültürüyle, turizmiyle ve sporda da inşallah başarıları daha da perçinlenir” dedi.

BEBKA Ajansı'nın dönem başkanlığı hakkında görüşlerini de açıklayan Vali Tuna, yeni dönemde kalkınma ajansı kaynaklarından daha çok yararlanmak için proje yapılması konusunda daha fazla çalışmamız gerektiğini, Eskişehir’in geçmiş dönemde az yararlandığı bu kaynaklardan daha fazla yararlanmasını istedi.

ESO Başkanı Özaydemir ise, Eskişehir sanayisinin gelişmesi için yönetim kurulu olarak ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, mesleki eğitime verilecek desteğin arttırılması gerektiğini söyledi.

Avrupa Birliği projelerinde de çok başarılı olduklarını belirten Özaydemir, “Şu anda Stuttgart Odasıyla yürütülen bir projemiz var. Onlar geldiler biz de Kasım ayında gideceğiz. Hem de orada fuarda stand açacağız. Organize sanayi bölgemiz gittikçe gelişiyor. Ortalama yılda 30-40 milyon liradan 50-60 milyon liraya doğru giden bir proje vizyonumuz var. Sanayicimizi eğitmeye uğraşıyoruz. Sanayi Odası olarak herkesle ve her kesimle işbirliği içerisindeyiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA