Eskişehir’de Buğday Üretimi

Eskişehir Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan, kent genelinde bu yıl toplam 187 bin ton buğday üretimi yapıldığını söyledi.

Eskişehir’de Buğday Üretimi
Oda binasında açıklamalarda bulunan Buluşan, bu yıl mahsullerinin değer kazanmadığını belirterek, “Türkiye’de aşırı derecede buğday üretimi var. Bu yüzden de bizim mahsullerimiz değer kazanmıyor. Üreticinin haricinde tüccar da üretim yapmaya başladı.

Tüccarlar da üretici oldu. Almak yerine artık kendisi üretiyor. Bu konuda hükümetimize birçok görev düşüyor. Denge sağlanmalı, herkes üretimden nasibini almalı” dedi.

Buluşan, bahse konu durum nedeniyle üreticinin zor durumda olduğunu da anlatarak, şöyle devam etti:
“Geçen yıl ile değerlendirildiğinde üretim ve fiyatta ciddi bir şekilde düşüş yaşandığı mecliste tartışıldı. Üreticimiz çok zor bir durumda. Bir an evvel bilinçli çözüme gidilmeli. Biz üreticiler bir an önce örgütlenmeliyiz. Alternatif ürünlerde değişen iklim koşullarına uygun çalışma yapmalıyız. Para yapan ürüne ertesi yıl çok yükleniyor. Ürün çokluğuyla arz talebi azaltıyoruz. En büyük sorunda ürünün para getirmemesi. Planlı ve dengeli ekim yapmalıyız. Hükümetimiz, tarım bakanlarımız üreticimizin sorunlarına çare bulmalı.”
Kaynak: İHA