Chp Milletvekilleri Bitlis'te

BİTLİS - CHP milletvekilleri ve parti meclis üyelerinden oluşan heyet, Doğu, Güneydoğu turu kapsamında Bitlis'e geldi.

CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan başkanlığında, Ankara Milletvekili Levent Gök ve parti meclisi üyelerinden oluşan heyet, il teşkilatı ve Bitlis Beşminare Akademi Fikir ve Düşünce Derneği üyeleriyle kent merkezindeki bir restoranda bir araya geldi.

Burada konuşan Oyan, çözüm süreciyle ilgili itirazlarının ve eleştirilerinin sürecin yöntemine ilişkin olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Hiçbir zaman sürecin karşısında olmadık. Türkiye'de barış, ülkede barış ve dünyada barış istedik. Fakat AK Parti'nin tuttuğu bu yöntemle kalıcı barışın sağlanamayacağını düşünüyoruz. Biz özellikle şunu söyledik. Kalıcı olmasını istiyorsan gel mecliste çözelim. Meclisteki bütün demokratikleşme hamleleri bizim tarafımızdan yapılıyor. Demokrasi, kurumlar rejimi ve güçler ayrılığıdır. Güçler ayrılığını tamamen bitiren, güçler birliğine giden bir iktidardan bölgede demokrasi bekleme imkanı yoktur. Ülkede demokrasi yoksa bölgede demokrasi olmaz. Biz şeffaf olsun istiyoruz. Meclis mutlaka ön planda olmalıdır. Nasıl ki bu meclis kurtuluş savaşını yönetmiştir. Aynı şekilde bu meclis, bu barış sorununu çözecek ana organdır. Çünkü Türkiye'nin ana akımları orda temsil ediliyor."

Ayrıca sorunun Türkiye'de çözülmesi gerektiğini ifade eden Oyan, dış güçlerin kontrolü altında sorun çözmenin Türkiye'ye barışı değil savaşı getireceğini kaydetti.

Beşminare Akademi Fikir ve Düşünce Derneği Başkanı Serdar Durer ise bölgenin kanayan yarası olan sorunun çözümüne Cumhuriyet Halk Partisi'nin katkı sunmaya başlamasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Kentteki temaslarının ardından Ahlat ilçesine geçen CHP heyeti, Ahlat Ziraat Odası Başkanı Necat Demirden ile görüştü.

Heyetin, iki gün sürecek Bitlis ziyaretinin ardından Muş'a gideceği öğrenildi.

Kaynak: AA