Bbp Genel Başkanı Destici, Sivas'ta

SİVAS - Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Selçuklu Sosyal Güvenlik Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı Sivas Şubesini ve Sivas Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.

Destici, SOGEV Şube Başkanı Orhan Demirok'u ziyaretinde yaptığı konuşmada, SOGEV'in BBP için önemli bir değeri olduğunu söyledi.

12 Eylül 1980 darbesi sonrası birçok mağduriyet yaşandığını belirten Destici, merhum Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının o günlerde mağduriyetleri gidermek, cezaevinde olan arkadaşlarına ve ailelerine yardım etmek amacıyla SOGEV'i kurduklarını söyledi.

Ziyarette, BBP İl Başkanı Aytekin Kulmaç ve partililer de hazır bulundu. SOGEV'in ardından STSO Başkanı Osman Yıldırım'ı ziyaret eden Destici, Yıldırım ile sohbet etti.

Sivas'ın partileri için önemli olduğunu belirten Destici, "Çünkü biz Sivas'ı hareketimizin Söğüt'ü olarak görüyoruz. Rahmetli Genel Başkanımızın Sivaslı olması ve vatandaşlarımızın hem partimize hem de rahmetli Genel Başkanımıza sahip çıkmaları da bizi mutlu ediyor" dedi.

-Sivas Kongresi'nin önemine dikkati çekti

Sivas Kongresi'nin 94. yıl dönümünün bugün kutlandığını hatırlatan Destici, bu tarihi kongreyle Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığını vurgulayarak, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bağımsız bir şekilde, güçlü bir şekilde yoluna devam ediyorsa, ilelebet yaşamayı bugünlerde çok rahatlıkla gür bir sesle dile getirebiliyorsa işte bunda o günlerin büyük katkısı var" diye konuştu.

Destici, şunları söyledi:

"Sivaslı, her dönemde vatanına, milletine, milli ve manevi değerlerine sahip çıkmayı bilmiştir ve bunun için her türlü fedakarlığı yapmıştır. Sivas'ta farklı kökenden, mezhepten vatandaşlarımızın bir arada, kardeşçe yaşıyor olması da tabii ki çok önemlidir. Bizim sloganımız, 'hepimiz aynı kilimin desenleriyiz '.O kilimin tüm desenlerini de Sivas'ta görmek o anlamda mümkün. Sivas çok göç veren bir il, belki de Türkiye'nin en fazla göç veren illerinin başında geliyor. İnşallah bu göçü durdurup Sivas'taki bütün kardeşlerimiz, alnı ak, karnı tok bir şekilde yaşayabileceği müreffeh bir hayata kavuşurlar."

Kaynak: AA