Balıkesir'den Kısa Kısa

BALIKESİR - Balıkesir Emniyet Müdürlüğü, Balıkesir Üniversitesi Çağış Yerleşkesi ile ilçelerdeki fakülte ve yüksekokullarda yeni kayıt yapan öğrencilere, "İlk Adım Dost Eli" projesiyle yaklaşıyor.

Bigadiç Meslek Yüksekokuluna kayıt yaptırmaya gelen öğrenciler, görevli memurlar tarafından bilgilendiriliyor.

Polisler, öğrencilerin kayıt dosyalarını doldurmada ve işlemlerinin yapmasının yanında yürüttükleri çalışmaları anlatıyor, su, meyve suyu, şeker ve kolonya ikramında bulunuyorlar.

-Manyas'da 45 çiftçiye alet ve ekipman hibe desteği verildi-

İlçe Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dilek Işıktaş, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Manyas'tan 91 çiftçinin alet ve ekipman hibe desteği için başvuruda bulunduğunu belirtti.

Yapılan değerlendirme sonucunda kriterleri uygun olan 45 kişiye 261 bin 216 lira tutarında destekte bulunulduğunu ifade eden Işıktaş, Manyas'ın ekipman desteğinde rakam olarak Bandırma, Balıkesir ve Gönen'den sonra 4. sırada yer aldığını söyledi.

-Edremit Kaymakamı Erguvan'a ziyaret-

AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Hasan Özel, AK Parti Edremit İlçe Başkanı Harun Yüzüak ve AK Partili Belediye Meclis Üyesi Yücel Güner'den oluşan heyet, Edremit Kaymakamı Abdulhamit Erguvan'ı makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerini iletti.

Erguvan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Edremit'i uzun zaman önce görmüştüm. Ama eskisi gibi bulamadığımı üzülerek söylemek zorundayım. Biraz sıkışmış bir ilçe durumunda. Ülke çapında olduğu gibi artan nüfus şehirlerin de büyüyüp sıkışmasına neden oluyor. İlçemizi ve bağlı yerleşim alanlarını tanımaya, sorunları öğrenmeye çalışıyorum" dedi.

Kaynak: AA