Antalya'da Hurdacılar Sitesi'ndeki Yangın

ANTALYA - Antalya'da otluk alanda başlayarak Hurdacılar Sitesi'ne sıçrayan yangın, yaklaşık 4 saatlik çalışmanın ardından söndürüldü.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hurdacılar Sitesi'nde plastik içerikli malzemeler yandığı için yangının söndürme çalışmalarında güçlük yaşadıklarını söyledi.

Yangına 12 ekiple etkili bir müdahale yaptıklarını söyleyen Pehlivan, yangının geniş bir otluk alanı ve sitenin önünde bulunan hurda yığınlarını tamamen yaktığını ifade etti.

Hurdaların bulunduğu bazı depoların da yandığını kaydeden Pehlivan, "Yangında dumandan etkilenen 6 itfaiye erimiz hastanede ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildi. Rüzgar etkili olduğu için yeniden bir yangın çıkmaması amacıyla bölgedeki soğutma çalışmalarımız sürüyor" dedi.

İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı bütün ekiplerin teyakkuz halinde olduğunu bildiren Pehlivan, kentte sıcaklığın yüksek, nem oranının da düşük olmasının yangın tehlikesi oluşturduğuna dikkati çekti. Pehlivan, cuma gününe kadar yangın tehlikesinin sürdüğünü ve vatandaşların özellikle anız yakma konusunda dikkatli olması gerektiği uyarısında bulundu.

Baraj Mahallesi'ndeki otluk alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan ve Hurdacılar Sitesi'ne de sıçrayan yangın sonucu site içindeki 5'ten fazla hurda deposu, hurdaların konulduğu konteynerler ve açık alandaki hurdalar zarar görmüş, bir minibüs de kullanılmaz hale gelmişti.

Kaynak: AA