2014 Eğitim

BİLECİK - Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, 2013-2014 eğitim-öğretim dönemine ilişkin yaptığı açıklamada, devamsızlığın hak değil, insanın kendisine yaptığı bir haksızlık olduğunu söyledi.

Okulların 16 Eylül itibarıyla eğitim-öğretime başlayacağını hatırlatan Şişman, ana sınıfı ve ilkokul birinci sınıfa başlayacak öğrencilerin ise 9 Eylül ile 13 Eylül tarihleri arasında "uyum eğitimi" programı kapsamında erkenden okula geleceklerini bildirdi.

Eğitimin, sadece okul, anne-baba veya sadece öğretmenlerin gayretiyle olamayacağını ifade eden Şişman, şöyle konuştu:

"15 Eylül itibarıyla okullarımızın tüm hazırlıkları tamamlanmış olacak ve 16 Eylül'e sabah zilin çalmasıyla öğretmenlerimiz, öğrencileriyle buluşacak. Eğitim-öğretim yılı başlangıcıyla birlikte her zaman değerli velilerimize yıl başından itibaren çocuklarımızın eğitim-öğretimlerini takip etmelerini söylüyorum. Özellikle lise ve dengi okullarda, gelişim çağındaki öğrencilerimizin yanlış arkadaş seçimi sebebiyle devamsızlıklar ve buna bağlı olarak da başarısızlıklar ortaya çıkıyor. İlk günden itibaren sevgili yavrularımızın devamsızlık yapmamalarını istiyorum. Zira devamsızlık bir hak değildir, insanın kendisine yaptığı bir haksızlıktır. Keyfi devamsızlık, öğrencinin kendisine yaptığı bir haksızlıktır diye düşünüyorum."

"Öncelikli görevimiz, 'eğitim, eğitim, eğitim sonra öğretim '.İyi, faydalı, zararsız insan, yanlışı doğrudan, iyiyi kötüden, helali haramdan ayırt edebilen insan yetiştirmek sonra da öğretime devam etmektir" diyen Şişman, başkalarının hakkına saygı duyan, sınırsız özgürlüğünün olmadığını bilen, insan sevgisiyle dolu bir nesil yetiştirme amacında olduklarını kaydetti.

-Velilere kolaylık sağlanacak

"Unutulmasın ki, devler gibi eserler bırakmak isteyenler, karıncalar gibi çalışmak zorundadır" ifadelerini kullanan Şişman, Milli Eğitim Bakanlığı'nca 66-67-68 aylık çocukların okula devam etmesine ilişkin alınan kararda velilere bu yıl biraz daha kolaylık sağlanacağını belirterek, şöyle devam etti:

"Bu yıl 66-67-68 aylık çocukların okula devam etmesine ilişkin uygulama biraz daha kolaylaştırıldı. Böylece velilerimiz, 'Benim çocuğum bu yıl okula başlamasın' şeklinde yazılı talepleri üzerine bu çocuklarımızı kayıt etmeyeceğiz ancak 69-70 ve 71 aylık çocuklarımız ise eğer okul çağında, okula başlamaları doktor raporuyla uygun görülmüyorsa onların da kayıtları 1 yıl ertelenecek. Söz konusu öğrencilerimizi okul öncesi eğitim programlarına dahil ederek okula devamlılığını sağlayacağız."

Serbest kıyafet uygulamasına ilişkin çalışmalar kapsamında okullarda yapılacak anket ya da oylamayla velilerin tercihleri göz önünde bulundurularak karar alınacağını hatırlatan Şişman, üniforma giyilmesine karar verilen okullarda ailelere ek bir yük getirmeyecek şekilde, önceki yıllardaki üniformaların tercih edileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA