Uluslararası Öğrenciler Biraraya Geldi

Kocaeli Üniversitesi'nde öğrenim gören uluslararası öğrenciler, Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından organize edilen toplantıda biraraya geldi.

Umuttepe Camisi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan KİSA Başkanı Mehmet Baydemir, burada yaptığı konuşmada, Kocaeli'deki uluslararası öğrenci sayısının her geçen yıl arttığını belirterek, bu artışın kent açısından oldukça önemli ve sevindirici olduğunu söyledi.

Baydemir, geçen eğitim ve öğretim döneminde Kocaeli'de 64 farklı ülkeden 658 uluslararası öğrenci bulunduğunu hatırlatarak, bu yıl 74 farklı ülkeden 960 öğrencinin öğrenim göreceğini kaydetti.

Kocaeli Üniversitesi'nde Türkçe Eğitim Merkezi'nin açılmasıyla Kocaeli'ye ilk defa Türkçe bilmeyen öğrenci geldiğini anlatan Baydemir, "Yaklaşık 100 öğrenci bu yıl Türkçe öğrenecek. Ardından bölümlerinde eğitim almaya başlayacak. Öğrencilerimiz çeşitli sıkıntılarla karşılaşıyor. Bu sıkıntıları dile getirebilmeleri amacıyla yetkili makamları öğrencilerimizle buluşturuyoruz" dedi.

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Fikri Işık ise uluslararası öğrencilerin eskiden sadece büyük şehirlerde öğrenim gördüğünü ve bunların sayılarının bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar az olduğunu, artık birçok şehirde yüzlerce uluslararası öğrencinin öğrenim gördüğünü ifade etti.

KİSA'nın önemli bir boşluğu doldurduğuna dikkati çeken Işık, "Öğrencilerimiz burada bizim misafirimiz durumundalar. Onları en iyi şekilde ağırlamak ve sıkıntılarına çözüm aramak için buradayız" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA